V Praze a dalších šesti krajích se mohou od 3. května vrátit žáci 2. stupně do škol a všechny děti do školek

29. duben 2021

Od pondělí 3. května se budou moci do základních škol vrátit žáci druhého stupně v šesti krajích a hlavním městě. Školy se pro ně otevřou v Karlovarském, Královéhradeckém, Plzeňském, Středočeském, Libereckém a Pardubickém kraji a v Praze.

Žáci budou mít takzvanou rotační výuku, při které se třídy střídají po týdnu ve škole a doma. Ve stejných krajích také budou moci chodit do školek všechny děti. Schválila to ve čtvrtek vláda. Informovala o tom mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová.

Ve třech regionech s nejnižším počtem nově nakažených koronavirem, tedy v Královéhradeckém, Karlovarském a Plzeňském kraji, mohly všechny děti do školek začít chodit už toto pondělí.

Zbylé kraje

Ve zbytku Česka budou mít žáci druhého stupně nadále distanční výuku a školky budou navštěvovat jen předškoláci nebo děti zdravotníků a dalších vybraných profesí.

Při postupném návratu žáků do škol postupuje ministerstvo nyní regionálně podle počtu nově nakažených na 100.000 obyvatel, klesnout musí pod 100 za posledních sedm dní.

autor: ech | zdroj: ČTK
Spustit audio