V OD Kotva dnes otevřelo nové očkovací centrum. Lidé můžou přicházet i bez registrace

13. prosinec 2021

V obchodním domě Kotva v Praze od dnešního rána funguje nové očkovací centrum. Na jeho provozu se bude každý den podílet asi 20 pracovníků Všeobecné fakultní nemocnice. Zájemci o očkování dostanou vakcínu společnosti Pfizer/BioNTech.

Dnes dopoledne se ve 4. patře obchodního domu Kotva zatím žádné fronty netvořily. Lidé můžou přicházet bez předchozí registrace, ale je možné si i zamluvit konkrétní čas přes webové stránky. Po vstupu vyplní zájemce registrační formulář a jeden z pracovníků Všeobecné fakultní nemocnice ho pak odvede za plentu, kde na něj už čeká zdravotní sestra. Kromě několika zdravotníků jsou na místě i administrativní zaměstnanci, kteří pomáhají právě s registrací.

Toto očkovací centrum ale není určené pro děti, naočkovat se tu můžou všichni lidé starší 16 let. A to včetně cizinců, kterých bylo na místě hned několik. Denně tu zvládnou naočkovat až 1500 zájemců.

Provozní doba nového očkovacího centra je od 9:00 do 20:00. Zatím se počítá s tím, že fungovat tu bude minimálně do března příštího roku. V Praze jde už o 83. očkovací centrum, v Česku jich je celkem 458.

Po vstupu do očkovacího centra v OD Kotva stačí vyplnit registrační formulář
autor: Karolína Burdová
Spustit audio