V Letňanech plno neziskových organizací

20. září 2004

Tři desítky neziskových organizací, které poskytují sociální služby nebo pracují s dětmi, se tento týden postupně představí v obchodním centru v pražských Letňanech. Návštěvníci se dozví nejen o činnosti různých sdružení, škol a domů dětí, ale budou nabízet i specializované poradenství a prodávat výrobky klientů.

ČTK to řekla Blanka Šrámková z Nadace pro rozvoj občanské společnosti, která projekt připravila. Šrámková dodala, že již dnes se zájemci mohli seznámit například s prací sdružení Okamžik, které podporuje nejen nevidomé, či s působením sdružení Přístav, jež vzniklo při speciální škole v Poděbradech. Návštěvníci si mohli také prohlédnout slabikář pro nevidomé děti a vyzkoušet si, jak se píše na stroji s Braillovým písmem. Na podiu vystoupily například děti ze sboru kladenské speciální školy Slunce a dětská taneční skupina Posázavský kvítek.

V dalších dnech se návštěvníci centra budou moci setkat mimo jiné s lidmi ze sdružení Leccos, Letní dům, Pohoda, Sananim, se sdružením Anima, které pečuje o rodiny drogově závislých, nebo s Federací rodičů a přátel sluchově postižených. Doprovodný kulturní program vyvrcholí o víkendu. Podrobné údaje o týdnu pro děti, mládež a rodiny lze nalézt na internetových stránkách www.pomoztedetem.cz/tydenvtesco.

Spustit audio