V Letňanech hořela hala veletržního areálu. Probíhala v ní výstava outdoorového vybavení

2. červenec 2021

V pražských Letňanech v pátek ráno hořela vstupní hala, která je součástí veletržního areálu. Nyní se v ní konala výstava stanů a vybavení do přírody. Podle předběžných odhadů je škoda asi 150 milionů korun. Nikdo nebyl zraněn. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé. ČTK o tom informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Hořet začalo krátce před 04:30. Na místě zasahovalo 14 jednotek, platil třetí stupeň poplachu. „Po příjezdu bylo zřejmé, že byla plameny hala zasažena v plném rozsahu v délce asi 150 metrů,“ uvedl mluvčí. Část haly se zřítila, oheň se ale nerozšířil na žádný z vedlejších objektů. Zhruba po hodině dostali hasiči požár pod kontrolu. Na místě stále zůstává několik jednotek a dohašují skrytá ohniska.

Kouř z požáru byl nad ránem vidět desítky kilometrů daleko, lidé v okolí neměli větrat. „Chemici pražských hasičů nenaměřili v obytných částech Letňan nebezpečné koncentrace škodlivin v ovzduší,“ dodal mluvčí.

Hasiči mají čtyři stupně poplachu. Třetí stupeň je druhý nejzávažnější. Následuje už pouze zvláštní stupeň poplachu, který je vyhlašován, pokud požár ohrožuje například více než 1000 lidí nebo celé obce.

zdroj: ČTK
Spustit audio