V Karlíně mají vzniknout nové velkometrážní byty z bývalé sýpky

27. únor 2003

V Karlíně mají vzniknout nové byty. S výsledky architektonické soutěže na přestavbu a dostavbu historické budovy sýpky v Šaldově ulici v Karlíně na dům s luxusními byty seznámí návštěvníky výstava ve Fragnerově galerii. Cílem tohoto projektu je zvýšit kvalitu bydlení v pražské čtvrti, kterou nejvíce postihly loňské povodně.

Soutěž na projekt přestavby sýpky obeslalo dvanáct přispěvatelů. Ve Fragnerově galerii jsou ode dneška vystaveny práce všech zúčastněných architektů. Karl Baumschlager z vítězné architektonické kanceláře řekl, že záměrem autorů bylo sladit zachování charakteru historické stavby a zároveň vyhovět požadavkům moderního života. Výstava architektonických projektů ve Fragnerově galerii potrvá do 24. března.

Zástupce investorské firmy Real Estate Karlín Group Petr Soukup dnes uvedl, že nové atypické byty budou mít plochu minimálně 80 metrů čtverečních a budou uživatelům garantovat komfort srovnatelný s Londýnem nebo Paříží. Byty mají být dostavěny do čtrnácti měsíců po začátku stavebních prací. Ty mohou začít po dokončení protipovodňových bariér, které by měly zabránit opětovnému zatopení Karlína. Opatření proti povodním by měla být provedena do konce října příštího roku.

Spustit audio