V holešovickém Vnitroblocku vznikla první pražská palírna ginu
Hořký alkoholický nápoj gin má původ v Nizozemí, kde se vyrábí už od roku 1650. Velkou proslulost pak v 19. století získal suchý gin z Londýna. No a v roce 2020 začala výroba ginu pražského.
Do palírny v holešovickém Vnitroblocku se na pozvání jednoho ze zakladatelů Ondřeje Voláka přišel podívat i kolega Václav Müller.
Jak to celé začalo? „Nápad vznikl před více než pěti lety, než jsme začali vyrábět tonikový sirup. A když jsme měli vyrobený tonikový sirup, tak jasná volba pro nás byla výroba ginu,“ říká Ondřej Volák.
Zakladatel zároveň doporučuje pít gin buď samostatně s kostrou ledu a citronem nebo s tonikem. Další možností je nápoj Negroni, který se skládá z ginu, Campari a vermutu.
Více zde.
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?