V dinosauřích dílnách se z dětí stanou paleontologové

18. říjen 2017

Nuselský Trilopark je muzeum opravdu interaktivní. Kromě stálé expozice zkamenělin a výstavy modelů vyhynulých zvířat jsou součástí každé návštěvy také tzv. dinosauří dílny. A co je tu pro děti připraveno? Stačí si vzít paleontologický štěteček a začít odrývat prehistorické zvíře ukryté v písku pouště Gobi.

Nález třímetrové kostry dinosaura si samozřejmě žádá i provedení detailního terénního zákresu. Z hromady kamenů pak můžou osvobodit nějakého zkamenělého živočicha. K dispozici jsou preparační jehly i ochranné brýle.

Trilopark se také chlubí největší kolekcí formiček na odlévání. "Je tam na padesát různých bezobratlých živočichů a deset druhů dinosauřích lebek. Tam se dělají odlitky a potom ještě ta zábavnější část, děti si vyberou třeba nějakou dinosauří lebku a my pro ně máme nachystané barvy. Při barvení většinou dají spíš přednost svému vlastnímu vkusu než našim radám," směje se Ladislav Zedník. Trilopark a jeho aktivity jsou unikátní tím, že jsou mobilní. Všechna tato stanoviště lze jednoduše sbalit a přesunout kamkoli.

Trilopark. Odkrývání kostry dinosaura
Trilopark. Preparační jehly a ochranné brýle u zkamenělin
Trilopark. Sádrové výrobky je potřeba také nabarvit
Trilopark. Tohle všechno si můžou děti vyrobit
autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka