V Bečově po více než třech letech ordinuje praktický lékař

10. leden 2024 13:15

V Bečově nad Teplou ordinuje nový praktický lékař. Ve městě chyběl přes tři roky. I když radnice vyhlašovala výběrové řízení, sehnat nového lékaře se podařilo až koncem loňského roku.

Zájem o provozování ordinace v Bečově mezi praktickými lékaři nebyl. Lidé tak museli dojíždět například do Karlových Varů nebo do Toužimi. Teď jsou rádi, že už cestovat nemusí. „Ordinuji tady asi 14 dní. Lidé chodí a jsou rádi, že nemusí dojíždět do Karlových Varů,“ potvrdila lékařka Hana Pokorná.

„Cesta nebyla jednoduchá. Vyhlašovali jsme výběrová řízení, domlouvali jsme se s různými lékaři, organizacemi. Nakonec se nám podařilo zhruba po třech letech sehnat paní doktorku. Po opuštění ordinace praktikem jsme provedli kompletní rekonstrukci. Samozřejmě i vybavení jsme pořizovali, a to z financí města, Karlovarského kraje, obce Chodov a Otročín,“ řekl nezávislý starosta Bečova Miroslav Nepraš.

V současné době ordinuje praktická lékařka ve městě v pondělí, úterý a ve čtvrtek. Pokud poroste počet registrovaných lidí, je připravená ordinaci zprovoznit po celý týden.

Spustit audio