Útěk z vězení s kapelou Votchi

23. březen 2015

Skupina Votchi se rozhodla po sedmi letech přivítat jaro novým albem Out of Jail. V pozměněné sestavě (zpěv Alex McBeat, klávesy Mirek Mužík, kytary Martin Smejkal, baskytara Pavel Bartoš, příčná flétna Petr Ackermann, bicí nástroje Adrian Ševeček) zní kapela velmi moderně, třebaže v nahrávkách jsou stále patrné odkazy na klasickou rockovou hudbu.

Na albu se podílela řada zahraničních hostů, například vystudovaná operní pěvkyně Gail Whitmore původem z New Yorku. Za celkovou podobou alba Out Of Jail stojí americký producent Ian Kelosky.

Lídr skupiny Votchi Mirek Mužík o albu prohlásil: „Nová deska je z mého pohledu přelomová jak z hlediska hudební invence, tak i z pohledu aranží a zvuku. Spolupráce s americkým producentem vnesla do nahrávek lehkost a přímočarost. Poprvé se také na desce podíleli i další členové kapely, a to jak po hudební, tak po textařské stránce.“

Další informace kapela nabídla v Nočním proudu Jitky Benešové.

autor: jib
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.