Ulici Wilsonova čeká krátkodobé dopravní omezení. Pracovat se bude i na Hlávkově mostě

9. prosinec 2022 10:12

Řidiči v Praze musí příští týden počítat s komplikacemi a zdržením na magistrále v centru města. Dělníci tam budou opravovat části konstrukce i povrchu, kvůli tomu zde bude částečně omezena doprava.

Práce, které začnou v pondělí 12. prosince, se týkají části ulice Wilsonova u ulice Na Florenci. Tam už dělníci byli i poslední tři noci. Od pondělí bude ale nutné nasadit směny i přes den. Provoz aut tak bude částečně omezen až do soboty 17. prosince.

„Vždy budeme uzavírat jeden jízdní pruh, to znamená, že budou zachovány dva jízdní pruhy v obou směrech,“ říká mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Omezení Hlávkův most

V termínu od pondělí 12. prosince do neděle 18. prosince začnou silničáři také s provizorní opravou dlažby na Hlávkově mostě. Ta se uvolnila na podzim při silném dešti.

Čtěte také

„Jsou to drobné lokální zásahy, aby nedošlo k většímu poškození. Hlávkův most bude omezen vždy pouze v jednom pruhu ve směru do Holešovic. Doprava tam bude vedena i po kolejích, zachováme dva jízdní pruhy,“ dodává Lišková.

Průběžné opravy bude podle ní nutné dělat dál, dokud nezačne plánovaná velká rekonstrukce s opravou odvodnění Hlávkova mostu.

Na kdy je tato rekonstrukce plánovaná? Poslechněte si od Adama Bejšovce.

autoři: Adam Bejšovec ,
Spustit audio

Související