Trumpetista Laco Déczi nám ukázal, že jde vypít láhev vína i v deset hodin dopoledne, říkají bratři Polákovi z kapely O5 a Radeček

Nejen o nové desce a plánech je další díl podcastu létající redaktorky Sabiny Vosecké.

Je středa a já čerstvě otestovaná (s negativním výsledkem) vyrážím s pozitivní náladou na další natáčení. Tentokrát mě čeká šumperská kapela O5 a Radeček. Zajímá mě jejich nový projekt Bra3, který kapela nedávno představila veřejnosti.

Redaktorka Sabina Vosecká a bratři Polákovi z kapely O5 a Radeček

V křesle půdního bytu sídlící agentury BrainZone (ta kapelu zastupuje) se na mě usmívají dva čahouni. Tomáš a Ondřej Polákovi. Frontman kapely a hlavní zpěvák a baskytarista.

Diktafon jede.

„Jednou jsme se s bráchou pohádali a strašně nás to pak mrzelo. Není nic víc než sourozenectví a přátelství,“ popisuje Tomáš moment, kdy nápad na písničku vzniknul.

K písni taky existuje klip, ve kterém účinkuje řada známých osobností. Například Lucie Bílá, bratři Neckářové, členové kapely No Name nebo Jiří Suchý s Jitkou Molavcovou. Výtěžek z klipu, prodaných lístků plánovaného turné a merche chce kapela věnovat ohroženým dětem a jejich rodinám.

„Už dlouho spolupracujeme s nadační sbírkou Pomozte dětem. Peníze tak půjdou na programy zabývající se péčí nejen o hendikepované děti, ale i o jejich zdravé sourozence,“ vysvětluje mi Ondřej a já dojatě přikyvuju.

Kluci taky chystají v létě šňůru, tak jim i všem ostatním hudebníkům a umělcům držme palce, aby to klaplo.

Mějte se dobře a zase příště!

Vaše #letajiciredaktorka Sabina

Spustit audio