Třikrát omezení tramvají

22. září 2004

Na třech místech Prahy bude koncem září přerušen provoz tramvají. V Praze 10, v Praze 8 a na Barrandově, informovala dnes mluvčí pražských dopravních podniků.

V Praze tramvaje přestanou jezdit kvůli rekonstrukci křižovatky ulic Kodaňská a Vršovická, kvůli opravě vodovodu a kanalizace v Trojské ulici se zastaví tramvaje v Praze 8 a na Barrandově bude provoz přerušen kvůli opravě osvětlení, Kvůli rekonstrukci křižovatky v Praze 10 bude od 25. září do 1. října zastaven provoz v úseku mezi stanicemi Koh-i-noor a Kubánské náměstí. Linky číslo 6, 7 a 55 ve směru od Otakarovy ulice budou ukončeny u Čechova náměstí, stejně tak linky 22, 23, 57 a 59 ve směru od náměstí Míru. Linka 24 ve směru od Karlova náměstí bude jezdit jen do stanice Otakarova, nástupní zastávka bude na náměstí bratří Synků.

Během výluky bude v úseku Kubánské náměstí - Nádraží Hostivař v nepřetržitém provozu zvláštní tramvajová linka 32, v úseku Kubánské náměstí - Ústřední dílny DP budou jezdit zvláštní tramvaje číslo 37. Během výluky dopravní podnik zřídí pro linky číslo 6 a 7 stanici Čechovo náměstí v zastávce autobusu číslo 106. Autobusová zastávka Koh-i-noor ve směru Kavkazská bude pro linky 106, 124, 139 a 213 přemístěna do Moskevské ulice. Pro linky 139 a 213 bude zrušena zastávka Kavkazská ve směru ke stanici Želivského. V úseku Kubánské náměstí - Čechovo náměstí bude zavedena nepřetržitá náhradní autobusová doprava X7. V Trojské ulici v Praze 8 budou dělníci opravovat kanalizaci a vodovod; od 25. do 28. září bude proto přerušen provoz mezi stanicemi Nádraží Holešovice a Ke Stírce. Linky 14 a 53 budou odkloněny přes zastávky Ortenovo náměstí, Palmovka a Bulovka; linka 17 ve směru od stanice Staroměstská bude dojede jen na Výstaviště. Náhradní autobusová doprava nebude zavedena. V neděli 26. září a v úterý 28. září bude kvůli montáži osvětlení na přechodech pro chodce přerušen provoz v úseku Hlubočepy - Sídliště Barrandov. Linky 12, 14 a 54 ve směru z centra města budou končit na obratišti Hlubočepy. V úseku Smíchovské nádraží - Sídliště Barrandov bude zavedena náhradní autobusová doprava X12. Linka 24 ve směru od Karlova náměstí jezdit jen do zastávky Otakarova, nástupní zastávka linky bude na náměstí bratří Synků.

Spustit audio