Tramvají se svezete z Barrandova až do Holyně. Další úsek tramvajové tratě je dokončen

8. duben 2022

Dopravní podnik dokončil další část jedné z tramvajových tratí. Linka číslo 5 a dočasně i číslo 4 nebudou končit na Sídlišti Barrandov, ale o něco dál, v pražské Holyni. Stavba trvala necelých deset měsíců.

Na kilometrové trati z Barrandova do Holyně přibyly dvě zastávky - Náměstí Olgy Scheinpflugové a Holyně. Na obou jsou nové přístřešky, které se začínají objevovat v Praze i na jiných místech, cestujícím budou sloužit také nové informační displeje s aktuálními údaji o odjezdu nejbližších spojů.

„Pražský tramvajový boom pokračuje. Minulý týden jsme začali stavět tramvajovou trať z Modřan do Libuše. Dnes jsme dokončili stavbu nové tratě z Barrandova do Holyně a na její pokračování do Slivence máme už připravené pravomocné stavební povolení. Zítra po nových kolejích začnou jezdit tramvaje s cestujícími. V okolí nové trati vyrůstá úplně nová městská čtvrť pro 8 tisíc lidí. V okamžiku jejich nastěhování už tam ale budou mít přivedenou tramvaj, která je pohodlně dostane do centra města,“ uvedl Adam Scheinherr, náměstek primátora pro oblast dopravy a předseda dozorčí rady Dopravního podniku.

Nová trať do Holyně

Poslechněte si podrobnosti od reportérky Kristýny Vašíčkové, která byla přímo na místě.

autoři: Kristýna Vašíčková , | zdroj: Dopravní podnik hl. m. Prahy
Spustit audio