Tipy na víkend – vyberte si svůj region!

3. květen 2024

Ještě nevíte, kam se o víkendu vydat za kulturou, památkami, za sportem nebo do přírody? Centrem Prahy projde průvod Star Wars postav. Safari Park ve Dvoře Králové zahajuje hlavní sezónu. Na Vysočině zaplétají máje a k vidění jsou i ukázky práce kovářů. Tento víkend je také ve znamení oslav konce 2. světové války a nejen Plzeň žije Slavnostmi svobody. Podívejte se, co zajímavého se chystá ve vašem kraji.

V ústeckém letním kině to v sobotu ožije Majálesem. Tradiční jarní open-air hudební festival začíná ve 12:00. Vystoupí Divokej Bill, Jelen, Pokáč, Poletíme? i UDG.

V Zemi Keltů v Nasavrkách budou návštěvníci v sobotu od 10 hodin oslavovat svátek Beltine. Od 11 hodin pak začnou Barbarské hry. Vyzkoušejte si lukostřelbu, hod oštěpem, běh se zátěží nebo další historické disciplíny.

U jezera Milada se koná tradiční cyklistický závod v rámci seriálu Milada Tour. Start malých závodníků je v 9:30, ve 12:00 pak vyrazí dospělí na trať o délce 50 kilometrů. Chybět nebude doprovodný program, soutěže pro děti, hudební vystoupení ani občerstvení v motopivnici.

Pateční talk show nekonvenční farářky Martiny Viktorie Kopecké pobaví lidi v Bruntále. Akce začíná v 18 hodin ve Velký sál Kina Centrum Bruntál.

Chcete vědět, co zajímavého se děje blízko vás? Klikněte do mapy a vyberte si z našich tipů.

Rádi zveřejníme i vaše tipy. Napište nám je na adresu vikend@rozhlas.cz.

autor: djo
Spustit audio