Tipy na víkend v Praze: žijte hudbou, ochutnávejte pivo, sportujte nebo se ponořte do vědy

3. červen 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Praha žije hudbou 2022

  • pátek 3. června a sobota 4. června, různá místa

Přesvědčte se o tom, že hudba a umění patří do veřejného prostoru. Ulice Prahy ovládne festival, který vám představí hudebníky, buskery a umělce všeho druhu. Je jen na vás, jestli jim po vystoupení něco přihodíte do klobouku. Nebo byste snad sami chtěli něco předvést? I to je možné. Budete mít možnost vidět třeba Anetu Langerovou, Lenku Dusilovou, Circus Brothers a mnoho dalších.

Crafted Postcovid Beer & Music Festival @ Praha - Štvanice

  • pátek 3. června a sobota 4. června, Praha 7

Mystic Skatepark na Štvanici láká na festival deseti pivovarů, které byly založeny či začaly vařit během covidového období a přivezou své výrobky k ochutnání. Cílem je ukázat, že i během omezení se vyplatí dělat dobré věci a že odvaha a víra pomáhá i v těžkých časech. K dobrému pivu nebude chybět ani nabídka občerstvení a postaráno bude také o hudební doprovod celé akce.

Drink for Ukraine

  • sobota 4. června, 11:00–23:00, Praha 4

A pivo poteče proudem také v Kongresovém centru. Benefiční pivní festival přivítá více než 35 minipivovarů a pivovarů z celé ČR. Každá jedna koruna, která se v sobotu vybere, pomůže zlehčit a napravit životy lidí z Ukrajiny. Protože i pivo může pomáhat. Festival bude probíhat ve vnitřních prostorách zimní zahrady a přilehlých venkovních terasách.

Otevřené brány Pivovaru Staropramen a křest nové Staropramen 12

  • pátek 3. června a sobota 4. června, Praha 5

Na hlavním dvoře pivovaru Staropramen se bude křtít vylepšená Dvanáctka a kromě točeného piva se můžete těšit na dobré jídlo a muziku. Zahrají třeba The Silver Spoons, Kapitán Demo, PSH - Peneři Strýčka Homeboye nebo Skyline.

Světová cyklojízda Prahou

  • neděle 5. června

Cyklojízda jako oslava existence a důležitosti jízdního kola v kontextu udržitelného rozvoje. Bude v režii spolku AutoMat a za přispění Informačního centra OSN a řady ambasád. Cyklojízda doplní celodenní program pro celou rodinu v Kasárnách Karlín, kde jsou nachystány přednášky a workshopy pro veřejnost. Akce zároveň zakončí měsíc celonárodní Květnové výzvy Do práce na kole.

SportFest

  • sobota 4. června a neděle 5. června, 13:00–18:00, Praha 5

Měsíc červen bude v nákupním centru Metropole Zličín ve znamení akčního sportu. Tento víkend se divákům představí přední jezdci freestyle BMX & Scooteringu, kteří předvedou své nejlepší kousky na unikátní trojité U-rampě. Součástí programu budou workshopy, soutěže, možnost zapůjčení vybavení zdarma nebo koncert Kapitána Dema.

Veletrh vědy

  • čtvrtek 2. června až sobota 4. června, 10:00–18:00, Praha 9

Projít se tropickým pralesem, postavit si vlastní ulici nebo řídit stíhačku patří k tahákům letošního ročníku Veletrhu vědy. Výstaviště v Letňanech nabídne přes 100 expozic Akademie věd ČR. Zažít vědu na vlastní kůži tu můžete díky interaktivním exponátům, modelům, mobilním laboratořím a praktickým dílnám. K dispozici bude třeba laserové bludiště, písařská dílna, ovládání jaderného reaktoru nebo chemická úniková hra.

Venkovní hra Stínadla II

  • pátek 1. dubna až středa 31. srpna, Praha 1

Vydejte se po stopách Vontů, nová venkovní hra volně navazuje na předchozí hru Stínadla. Slepá mapa Stínadel obsahuje 16 míst, na kterých se plní jednotlivé úkoly. Cílem je získat 16 unikátních stínadelských pamětních karet a vyluštit závěrečnou tajenku. Není třeba všechna tajuplná místa navštívit v jednom dni, rozdělte si je do několika procházek. Slepá mapa, pravidla a pouzdro na karty Stínadla II. jsou ke koupi v pokladně domu U Zlatého prstenu.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.