Tipy na víkend v Praze: zažijte město jinak, ochutnávejte kávu nebo oslavte sklizeň vína

16. září 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Zažít město jinak

  • sobota 17. září, různá místa

Prahu v sobotu ovládnou sousedské slavnosti Zažít město jinak. Na mnoha místech metropole budou ulice sloužit místo aut společenskému životu. Přijďte si popovídat se sousedy, dát si něco dobrého, poznat okolní podniky a obchody a navštivte připravený program. Aktivitám se meze nekladou, bude se zpívat, tančit, vyrábět, malovat, budou se sázet květiny i hrát hry a spoustu zábavy je připraveno i pro děti. 

Vysočanský Oktoberfest

  • středa 14. až sobota 17. září, Praha 9

Areál Pragovka hostí tento týden Oktoberfest, akci plnou piva, skvělého jídla a zábavy. Do tupláků vám tu načepují tradiční německá piva vařená speciálně pro tuto příležitost. Těšte se také na bavorské pochoutky k pivu, třeba preclíky, ředkvičky, pomazánku Obatzda nebo bavorské klobásy. Vítáno je i stylové oblečení.

Vinobraní na Vinici sv. Kláry

  • sobota 17. a neděle 18. září, Praha 7

Jedna z nejstarších vinic v hlavním městě ožije oslavou sklizně. Dejte si sklenku vína a kochejte se výhledem na Prahu. Představí se vinaři z Čech a Moravy i místní produkce, která zahrnuje kvalitní odrůdová vína a cuvée, doplněná o novinku letošního roku v podání tria šumivých vín. V nabídce bude i burčák a atmosféru doladí hudební program nebo dobré jídlo.

Karlínský festival kávy

  • neděle 18. září, 10:00–18:00, Praha 8

Karlínské náměstí bude vonět kávou, sjedou se sem ty nejlepší pražírny a kavárny, které vám představí jak klasickou přípravu kávy, tak i různé alternativní způsoby nebo kávové rituály. Nabídku doplní skvělé jídlo, muzika i workshopy.

Street Food Festival Cross Club

  • neděle 18. září, 11:00–18:00, Praha 7

Cross club v Holešovicích opět láká na pouliční pochoutky z nejrůznějších koutů světa. V neděli nevařte a díky chutím Street Food Festivalu se přeneste do Ameriky nebo Asie. Vstup je jako vždy zdarma.

Street food and Flea market na Smíchovské náplavce

  • neděle 18. září, 11:00–18:00, Praha 5

Za street food specialitami můžete vyrazit také na Smíchovskou náplavku, jídla světové kuchyně doplní market s pestrou směsicí prodejců. Uvidíte tu malé módní salony, šperky, knihy, gramodesky, bytové doplňky, květiny, rukodělné výrobky a mnoho dalších věcí. Nebude chybět ani živá muzika.

Maker Faire Prague 2022

  • sobota 17. a neděle 18. září, Praha 7

Přehlídka inovátorů a vynálezců tentokrát zamířila do Pražské tržnice. Už popáté se sejdou inovátoři, kutilové, designéři, programátoři a jejich fanoušci. Přijďte se seznámit s trendy ve světě kreativity nebo naopak ukažte ostatním svůj projekt. Svátek všech technických nadšenců trvá celý víkend.

Zážitkovka Depo Zličín + trasa B

  • sobota 17. září, 10:00–12:30

Kromě prohlídky slepého ramene tunelu zamýšlené odbočky trasy B za stanicí Stodůlky a krátkého zastavení v tubusu mostu nad Nepomuckým rybníkem, souprava také zavítá do obratiště stanice Smíchovské Nádraží. Absolvujete kompletní jízdu na prvním provozním úseku I.B, jehož otevřením 2. listopadu 1985 byl odstartován provoz nově vzniklé trasy B. Opravdovým unikátem celého programu je pak ukázka zličínské zkušební tratě metra, kam vás souprava ještě zaveze při návratu zpět do domovského depa.

Sportujeme s Metropolí

  • středa 29. června až sobota 24. září, Praha 5

Metropole Zličín si na celé léto připravila sportovní zónu, která nabízí plážové hřiště na beach volejbal, boulder balvan, hexagonovou klec na fotbal a basketbal, stolní tenis, slackline, brouzdaliště pro děti i odpočinkové místo s lehátky a slunečníky. Vstup a zapůjčení pomůcek je zdarma, rezervace hřiště a pravidelné lekce jsou zpoplatněny.

Další akce:

TERIBEAR hýbe Prahou, Galerijní podzim #2, Kunratické vinobraní, Připomeňte si 20 let od povodní se složkami IZS, NA PALUBU! aneb RUMOVÝ VEČER na Střeše Lucerny, Jablkobraní Ctěnice

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.