Tipy na víkend v Praze: zamiřte na Art Prague nebo Dny Severu, ochutnávejte husí speciality nebo whisky

3. listopad 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Art Prague 

  • do neděle 5. listopadu, Praha 1

Do nově zrekonstruovaného Clam-Gallasova paláce se po několika letech vrací přehlídka současného výtvarného umění Art Prague. 36 galerijních expozic nabídne díla téměř všech výtvarných oborů, uvidíte práce až 240 autorů. Nebude chybět ani doprovodný program, komentované prohlídky a diskuze, s řadou vystavujících autorů se můžete potkat osobně.

Dny Severu

  • do středy 22. listopadu, různá místa

Festival severské kultury se v Praze koná už počtrnácté, jeho letošním tématem jsou ostrovy, ať už v doslovném, či přeneseném smyslu slova. Jako každý rok na festival zavítá několik severských spisovatelů, v programu nebudou chybět filmová promítání nebo blok cestovatelských přednášek. V sobotu 4. listopadu se můžete vydat do Městské knihovny v Praze na Cestovatelský podvečer: Divoké i malebné ostrovy severní Evropy.

Vepřové a husí hody na Smíchovské náplavce

  • sobota 4. listopadu, 10:00–18:00, Praha 5

Sobota bude na Smíchovské náplavce ve znamení hodování. Připraveny budou klasické zabijačkové speciality, jako je jitrnice, jelito, prejt, tlačenka, prdelačka nebo ovar. Nebudou chybět ani klobásy, špeky, uzené šunky, pečené koleno, bůček, žebírka nebo škvarky. Pochutnáte si také na pečených husích stehnech, husím kaldounu, paštice, játrech, husích burgrech nebo lokších maštěných husím sádlem.

Karlínský street food festival

  • neděle 5. listopadu, 11:00–18:00, Praha 8

Na Karlínském náměstí si můžete vychutnat street food speciality, v této sezoně to bude poslední z festivalů. Rozvoní se to tu grilovaným masem i exotickými vůněmi a těšit se můžete také na koncert skupiny The Brownies. Přijďte s celou rodinou, pořadatelé slibují zábavu i pro děti.

Whisky Life! Prague

  • pátek 3. a sobota 4. listopadu, Praha 2

Více než 150 různých druhů whisky, včetně rarit a těch, které v Čechách zatím nejsou k dostání, živá hudba, skotské dudy, kilty, doutníky, jídlo – to vše slibuje whisky festival na Novoměstské radnici. A kdo přijde ve skotském kiltu, ten dostane panáka whisky zdarma.

Další akce:

Festival filmů ve virtuální realitě ART*VR, Kino Brasil, Zabijačkové hody v Gabriel Loci, Pražský týden Dnů AI

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.