Tipy na víkend v Praze: zajděte na festival United Islands, ochutnávejte vína nebo street food

5. květen 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

United Islands of Prague

  • pátek 5. května a sobota 6. května, různá místa

Ostrovy v centru města a další nespočet netradičních míst na Praze 5 ožijí hudebními objevy i unikátním tematickým nehudebním programem Ostrovy Inspirace. Festival United Islands představí 70 hudebních objevů z 15 zemí. Dvacátý ročník se ponese v duchu Pravdy a Lásky, boje proti dezinformacím, udržitelnosti a diverzity.

Spring Jarní festival vína

  • pátek 5. května až pondělí 8. května, Praha 6

Na prostranství před Píseckou branou uskuteční 1. ročník Spring festivalu. Ochutnávat budete moct vína od moravských, rakouských i francouzských vinařů. Nebude chybět ani skvělé jídlo, živá hudba nebo program pro děti.

Street food na Smíchovské náplavce

  • sobota 6. května, 10:00–19:00, Praha 5

Jestli se vám v sobotu nechce vařit, zajděte si na Smíchovskou náplavku. Vybírat budete ze široké nabídky street foodových specialit, čerstvých ryb i šťavnatých burgerů. Ochutnáte tradiční pokrmy Srí Lanky a zjistíte, co se vaří v Africe. Těšit se můžete i na sladkou tečku v podobě makronek, koblížků nebo vaflí.

Festival Pojď dál

  • sobota 6. května, 11:00–21:00, Praha 2

Vydejte se v sobotu do areálu Jedličkova ústavu na Vyšehradě, čeká vás tu bohatý program. Jednodenní festival Pojď dál, který každoročně organizuje kapela The Tap Tap, zapsaný spolek TAP a Jedličkův ústav, proběhne již pojedenácté. Užijete si hudbu, dětská vystoupení i občerstvení.

Zoo Praha krmení varanů komodských a dalších zvířat

  • sobota 6. května až pondělí 8. května, Praha 7

Zoo Praha zve v sobotu na krmení varanů komodských, ve 13 hodin jim bude do expozice v pavilonu Indonéská džungle nainstalováno maso. Na něm si bude pětice největších ještěrů světa pochutnávat před návštěvníky až do zavírací doby zoo. Během prodlouženého víkendu vás čeká celá řada dalších krmení zvířat, komentovaných setkání u expozic či oblíbená ukázka veterinárního tréninku lachtanů – rozpis ZDE.

Motýli, kouzlo proměny – výstava motýlů

  • pátek 7. dubna až neděle 21. května, Praha 7

Skleník Fata Morgana v Botanické zahradě Praha opět zaplní tropičtí motýli. Během výstavy se stanete svědky kouzelné proměny z kukly v dospělého motýla. Uvidíte rozdíly a zajímavosti z jednotlivých vývojových fází. Přeměna vajíčko - housenka - kukla - motýl je u každého druhu jiná. V některých případech je housenka nebo kukla dokonce krásnější než samotný motýl.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.