Tipy na víkend v Praze: zajděte na Den hrdinů nebo festival ilustrace, užijte si vinobraní i asijské chutě

23. září 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

LUSTR 9

  • čtvrtek 22. až středa 28. září, Praha 1

Největší český festival ilustrace a komiksu zaplní Kampus Hybernská. Už 9. ročník akce vám umožní vidět to nejlepší, co se urodilo v ateliérech mladých ilustrátorů a komiksových tvůrců za poslední rok. Zároveň se díky hlavní výstavě s názvem Divočáci seznámíte s českou tradicí expresivní ilustrace od Jiřího Šalamouna a Václava Kabáta po dnešní mladé tváře.

Den hrdinů na Výstavišti

  • sobota 24. září, 11:00–18:00, Praha 7

Na Výstavišti se můžete seznámit s prací integrovaných záchranných složek a také si prohlédnout techniku. Na místě bude speciální sanitka Golem, policejní vrtulník, kolový obrněnec Pandur, letištní zásahový speciál Panter a mnoho dalšího. Uvidíte ukázku výcviku záchranářských psů i historická vozidla. Letošním doplňujícím tématem je výročí 20 let od povodní. Děti si například vyzkouší, jak postavit protipovodňovou zeď nebo jak rychle dokážou naplnit pytle pískem.

HOLEŠOVICKÝ OKTOBERFEST

  • středa 21. až sobota 24. září, Praha 7

Festival plný bavorského piva čepovaného do tupláků a stylových dobrot vás čeká v Pražské tržnici. Tradiční německá piva jsou vařená speciálně pro Oktoberfest, z jídla se těšte třeba na preclíky, pomazánku Obatzda nebo bavorské klobásy. Stylové oblečené vítáno.

ASIA FEST + street food na Náplavce

  • sobota 24. září, 10:00–18:00, Praha 5

Na Smíchovské náplavce si užijete přehlídku exotických chutí a vůní Asie. Přeneste se s nabízenými specialitami do Japonska, Thajska, Indonésie nebo Indie. Přivede vás sem vůně koriandru, zázvoru, chilli i kari, v rámci doprovodného programu uvidíte tradiční asijské tance.

Vinobraní na Grébovce 

  • pátek 23. a sobota 24. září, Praha 2

Tradiční vinobraní v Grébovce je pravděpodobně největším svátkem vína v Praze. K akci patří také bohatý hudební program, který se v pátek koná na náměstí Míru, v sobotu potom v parku Grébovka. K lahodným vínům nebo burčáku si tu dáte delikatesy z celého světa a zábava je samozřejmě připravena i pro ty nejmladší návštěvníky.

Karlínský street food festival

  • neděle 25. září, 11:00–20:00, Praha 8

Karlínské náměstí opět zaplní street food speciality, ani tentokrát nemusíte v neděli vařit, nabídka jídel bude bohatá a jistě si tu vyberete. Pohodovou atmosféru doplní jako vždy živá muzika. 

Další akce:

FOR ARCHMistrovství České republiky ve skateboardingu, 3. Hasičský den na Parukářce, SVĚTOVÝ DEN ZVÍŘAT 2022, Koloběžka DEN 2022, Prosecco Piknik Smíchov, Svatováclavské vinobraní na Pražském hradě, SecondBrand party 2022, Galerijní podzim #2, Léna Brauner, hala č. 13, GHMP Art Book Fair 22

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.