Tipy na víkend v Praze: zajděte na cirkusová představení, na designový trh nebo si zasportujte

1. červenec 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Festival ARENA

  • úterý 21. června až sobota 2. července, Praha 5

Čtěte také

Na Smíchovské náplavce najdete kulturní vyžití až do 2. července, zajděte na představení a program open air festivalu ARENA Divadla bratří Formanů. Přehlídka toho nejzajímavějšího z moderní divadelní tvorby domácích i zahraničních umělců ovládne břeh Vltavy i park na Hořejším nábřeží.

Festival Ratha-yatra

  • neděle 3. července, 12:00–20:00, Praha 1

Ratha-yatra, neboli festival vozů, má své kořeny v Indii. V Praze už se koná 15. ročník, v poledne vyrazí vůz z náměstí Republiky směrem na Václavské a Staroměstské náměstí a zpět. Pestrobarevnou přehlídku doprovodí zpěv, tanec i bubny, od 15. hodin je na náměstí Republiky připraven další program.

Výstava Světy české animace

  • do neděle 3. července, Praha 7 

Čtěte také

Společnost Art Movement má na kontě úspěšné pražské výstavy Tima Burtona, Davida Cronenberga a studia Pixar. Teď se zaměřila na český animovaný film v období 1945 – 2020. Interaktivní výstava v Pražské tržnici v hale 17 ukáže historii i současnost naší animace. Tento víkend máte poslední šanci vidět kulisy, loutky, dekorace, plakáty a spoustu dalších artefaktů.

3. cocomarket

  • neděle 3. července, 12:00–18:00, Praha 1

Na Střeleckém ostrově si můžete užít trh plný módy, šperků, lokální tvorby, designu a udržitelného směru v podobě neomezených second hand možností. Vstup je zdarma a kromě nákupů můžete prostor využít i k odpočinku.

Landscape festival

  • středa 22. června až neděle 2. října, různá místa

Čtěte také

Projděte se po čtyřech lokalitách, na kterých najdete desítky uměleckých a architektonických intervencí a děl. Landscape festival se tentokrát zaměřil na oživení pražských nádraží a infrastrukturních uzlů. Součástí programu jsou také výstavy, odborné debaty a komentované procházky.

Sportujeme s Metropolí

  • středa 29. června až sobota 24. září, Praha 5

Metropole Zličín si na celé léto připravila sportovní zónu, která nabízí plážové hřiště na beach volejbal, boulder balvan, hexagonovou klec na fotbal a basketbal, stolní tenis, slackline, brouzdaliště pro děti i odpočinkové místo s lehátky a slunečníky. Vstup a zapůjčení pomůcek je zdarma, rezervace hřiště a pravidelné lekce jsou zpoplatněny.

Venkovní hra Stínadla II

  • pátek 1. dubna až středa 31. srpna, Praha 1

Vydejte se po stopách Vontů, nová venkovní hra volně navazuje na předchozí hru Stínadla. Slepá mapa Stínadel obsahuje 16 míst, na kterých se plní jednotlivé úkoly. Cílem je získat 16 unikátních stínadelských pamětních karet a vyluštit závěrečnou tajenku. Není třeba všechna tajuplná místa navštívit v jednom dni, rozdělte si je do několika procházek. Slepá mapa, pravidla a pouzdro na karty Stínadla II. jsou ke koupi v pokladně domu U Zlatého prstenu.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.