Tipy na víkend v Praze: vyzkoušejte Dům odpočinku, zúčastněte se krmení zvířat nebo si zasportujte

8. červenec 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Dům odpočinku

  • pondělí 4. července až neděle 10. července, Praha 8

Nechte se pozvat do karlínského Studia ALTA a jejich Domu odpočinku. Během sedmi dnů chtějí sdílet dočasné útočiště pro všechny unavené, nabídnout oázu lenošení a vytvořit prostor, kde bude možnost se zamýšlet nad strategiemi, které odpočinek nevnímají pouze jako prostředek k ještě většímu výkonu. Ve všední den bude otevřeno od 15 hodin, o víkendu už od 14 hodin, zavírá se ve 21 hodin. Program bude věnovaný nerušenému odpočívání v místnosti plné dek a polštářů doplněné o různorodé praxe a konverzace umožňující odpočinek aktivně zažívat i kriticky reflektovat.

Zoo Praha

  • letní období červenec a srpen, Praha 7

V letním období pořádá Zoo pravidelná komentovaná krmení a setkání u zvířat každý den. Své oblíbence můžete zastihnout, když jsou nejaktivnější, a dozvědět se spoustu zajímavostí z jejich života. Vždy v 11:00 dostávají svůj příděl jídla tučňáci, ve 12:00 je setkání u goril a ve 13:30 se můžete přesunout třeba k žirafám. Podívejte se na celý rozpis.

Pro cestu do Zoo Praha můžete zvolit loď Pražské paroplavební společnosti. Ta vyjíždí z Rašínova nábřeží vždy v 9:00, 12:00 a 15:30.

Landscape festival

  • středa 22. června až neděle 2. října, různá místa

Čtěte také

Projděte se po čtyřech lokalitách, na kterých najdete desítky uměleckých a architektonických intervencí a děl. Landscape festival se tentokrát zaměřil na oživení pražských nádraží a infrastrukturních uzlů. Součástí programu jsou také výstavy, odborné debaty a komentované procházky.

Paddleboardy v Centru Černý Most

  • do středy 20. července, Praha 9

Před západním vstupem do obchodního centra najdete nově bazén s délkou 14 metrů. Vyzkoušejte si jízdu na paddleboardu a zjistěte něco o tomto sportu. Zdarma se také můžete zúčastnit lekcí pádlování a jógy na paddleboardech s profesionálními instruktory.

Sportujeme s Metropolí

  • středa 29. června až sobota 24. září, Praha 5

Metropole Zličín si na celé léto připravila sportovní zónu, která nabízí plážové hřiště na beach volejbal, boulder balvan, hexagonovou klec na fotbal a basketbal, stolní tenis, slackline, brouzdaliště pro děti i odpočinkové místo s lehátky a slunečníky. Vstup a zapůjčení pomůcek je zdarma, rezervace hřiště a pravidelné lekce jsou zpoplatněny.

Venkovní hra Stínadla II

  • pátek 1. dubna až středa 31. srpna, Praha 1

Vydejte se po stopách Vontů, nová venkovní hra volně navazuje na předchozí hru Stínadla. Slepá mapa Stínadel obsahuje 16 míst, na kterých se plní jednotlivé úkoly. Cílem je získat 16 unikátních stínadelských pamětních karet a vyluštit závěrečnou tajenku. Není třeba všechna tajuplná místa navštívit v jednom dni, rozdělte si je do několika procházek. Slepá mapa, pravidla a pouzdro na karty Stínadla II. jsou ke koupi v pokladně domu U Zlatého prstenu.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka