Tipy na víkend v Praze: Víno na Střelečáku, Setkání kultur v Kyjích a festival nového cirkusu a divadla

12. srpen 2021

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Víno na Střelečáku

  • pátek 13. a sobota 14. srpna, Střelecký ostrov (Praha 1)

Čtěte také

Střelecký ostrov se v pátek a v sobotu promění v ostrov vína. Ochutnat tam budete moci jak vína z Jižní Moravy, tak i ze zahraničí. A k degustaci bude v odpoledních a večerních hodinách hrát živá hudba. Akce začíná v pátek ve 14:30 a končí v sobotu ve 22 hodin.

Setkání kultur v Kyjích

  • sobota 14. srpna, farní zahrada v Kyjích (Praha 14)

Patříte mezi fanoušky hudby? Pak by vás mohl zaujmout následující tip. Ve farní zahradě u kostela sv. Bartoloměje v Kyjích se v sobotu od 16 do 21 hodin během akce Setkání kultur odehraje série koncertů. Zaposlouchat se můžete do balkánských a romských rytmů, slovenských a ukrajinských lidových písní s cimbálem nebo do autorské hudby s prvky africké, mongolské a černošské kultury.

Festival Letní Letná

  • celý víkend, Letenské sady (Praha 7)

Čtěte také

12. srpna startuje další ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná. Co pro vás chystá? Kromě večerních představení budou o víkendu na programu tvořivé a cirkusové dílny, koncerty nebo den se zdravotním klaunem a s loutkami v nemocnici. Festival poběží až do 31. srpna.

autor: ech
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.