Tipy na víkend v Praze: užijte si posvícenskou atmosféru, zajděte na festival delikátních chutí a vyrobte si něco na památku v otevřené dílně

7. říjen 2021

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Havelské posvícení v Radotíně

  • sobota 9. a neděle 10. října, Radotín

Praha 16 ožije během celého víkendu posvícením. Od devíti hodin ráno se otevřou stánky s výrobky tradičních řemesel a občerstvením, o hodinu a půl později pak odstartuje kulturní program. Vystoupí třeba Milan Peroutka a skupina Perutě nebo Ondřej Havelka a jeho Melody Makers. Vedle hudby chystají organizátoři představení historického šermu nebo pohádku pro děti. Posvícenský program se odehraje na dvou pódiích – před radotínskou radnicí a na biotopu.

Čtěte také

Festival otevřených dílen

  • sobota 9. října, Smíchovská náplavka

Smíchovská náplavka nabídne v sobotu odpoledne (mezi 13. a 18. hodinou) program pro celou rodinu. Stačí, aby měli chuť tvořit. Vlastníma rukama si tu zájemci budou moci vyzkoušet knihvazačství, 3D tisk, vyřezávání, šití, vrtání, mozaiku nebo třeba smaltování.

Festival delikátních chutí

  • sobota 9. října, Novoměstská radnice

Novoměstskou radnici v Praze 2 a okolní park zaplní v sobotu tradiční i netradiční pokrmy z různých koutů světa. Organizátoři slibují, že na své si přijdou milovníci masa i vegetariáni, návštěvníci konzervativnější i ti, kteří rádi objevují chutě z druhého konce světa. Zamlsat si sem můžete dojít mezi 10. a 18. hodinou.

autor: ech
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.