Tipy na víkend v Praze: užijte si konec roku v kině, sportujte zdarma nebo navštivte zvířata v Zoo Praha

28. prosinec 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Týden sportu zdarma

  • do neděle 31. prosince, různá místa

Až do neděle můžete využít tradiční akce Týden sportu zdarma, do které se každoročně zapojuje mnoho pražských klubů a sportovišť. Máte chuť si zaplavat, zahrát squash nebo si třeba zajít do posilovny? Stačí si vybrat ze seznamu sportovišť. Zkusit si můžete i lezení na stěně, plážový volejbal nebo baseball.

Silvestr v Aeru

  • neděle 31. prosince

Poslední den v roce můžete oslavit filmovou náloží. Celovečerní zábavu odstartuje v Aeru v 16 hodin Big Lebowski, od 18:30 se těšte na předpremiéru černé komedie To se mi snad zdá a o závěr se ve 20:45 postará lahůdka od studia A24 Marcel, ulita s botami.

Bruslení v Praze

Čtěte také

Hurá na brusle! Chcete si trochu zasportovat? K zimě prostě bruslení patří, jestli nevíte, kam v Praze vyrazit, poradíme vám. Těch míst je docela dost, metropole se zaplnila ledovými plochami. Ve většině případů vlastní vybavení nepotřebujete, na místě si vše zapůjčíte a často je v blízkosti i občerstvení. Podívejte se na náš velký přehled a v mapě si najděte nejbližší kluziště nebo zimní stadion.

Adventní trhy

Čtěte také

Ještě stále si můžete užít adventní trhy a sváteční atmosféru. Vypravte se na procházku rozsvícenou Prahou, kochejte se a zahřejte se svařákem, punčem nebo medovinou. Nazdobené stánky stále najdete hlavně v centru metropole. K návštěvě tedy láká Staroměstské náměstí a Václavské náměstí, také můžete zajít na trhy na Mariánském náměstí, kde nákupem podpoříte prodejce z řad neziskových organizací a chráněných dílen.

Betlémská jurta

  • do neděle 7. ledna, Praha 7

Čtěte také

V Botanické zahradě Praha se můžete vydat na putování za betlémským příběhem. Stezka s několika tematickými zastaveními vás dovede do Betlémské jurty Divadla bratří Formanů a jejich přátel. V nomádském přístřešku pak kromě tepla najdete panorama s vyobrazením betlémského příběhu narození Ježíše, vánoční čaj a básně z pera Radka Malého. Expozice je interaktivní a stát se její součástí můžete i vy, a to na místě vlastnoručně vyrobenými figurkami.

Konec roku v Zoo Praha

  • až do pondělí 1. ledna 2024, Praha 7

Zvířatům můžete přinést dárky v podobě krmiva a od 27. prosince se nadílka dostává přímo k nim, sloni a další obyvatelé zoo si užijí neprodané stromky. Na Nový rok pak budou komentovaná krmení doplněna o soutěžní otázky pro malé návštěvníky. Podívejte se na podrobný rozpis ZDE.

Světla vyprávějí

  • do 31. ledna 2024

Čtěte také

Žluté lázně rozzářila světelná expozice, ve které vás okouzlí sváteční výzdoba a svítící dekorace. Světelná zahrada na břehu Vltavy se otevírá v 15:30 hodin a je přístupná do 21. hodiny. Sochy a objekty se každý den rozsvítí rozzáří 400 tisíci LED světelnými diodami.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.