Tipy na víkend v Praze: užijte si francouzské delikatesy i lahodná vína, pouliční divadlo i festivalové filmy

15. červenec 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Francouzský trh na Kampě

  • do neděle 17. července, Praha 1

Po roce se opět otevírá francouzský trh na Kampě. Kromě skvělých gastronomických zážitků vás tu čeká také hudební produkce a program pro děti. Přijďte si užít pravou francouzskou atmosféru.

Festival Za dveřmi

  • do úterý 19. července, více míst

Čtěte také

Staroměstské náměstí, Mariánské náměstí a Výstaviště v Holešovicích se stanou dějištěm nejrůznějších pouličních představení. Festival Za dveřmi pořádá už 14. ročník akce plné akrobatů, žonglérů i hudebníků. Součástí programu budou také workshopy a divadelní průvod.

Den otevřených lahví na náplavce

  • sobota 16. července, 12:00–21:00, Praha 2

Ochutnávejte nejlahodnější tuzemská i zahraniční vína, degustovat můžete nabídku malých rodinných vinařství, kterou jinde nenajdete. Užijte si akci na břehu Vltavy za zvuků živé hudby, připraveno je také občerstvení a soutěže. Vstup je zdarma, degustační sklenka s limitovaným logem za tradičních 100 korun.

Latino street food 2022

  • sobota 16. července, 10:00–19:00, Praha 5

Smíchovská náplavka bude žít v sobotu jídlem. A co vám tu naservírují? Těšte se třeba na mexické burrito, tacos, nachos, quesadilla, trhané vepřové, venezuelské arepy, argentinské steaky, kubánské sendviče a spoustu dalších dobrot. Koupíte tu i exotické ovoce nebo doutníky.

Šary Vary - Oficiální ozvěny 56. MFF KV

  • do neděle 17. července, různá místa

Čtěte také

Co jste nestihli v Karlových Varech, můžete dohnat v Praze. Na vybrané festivalové filmy zajděte do kin Světozor, Aero a Přítomnost až do neděle. V programu je 20 snímků, především ze soutěžní sekce Horizonty.

PIKI příběhy v parku - Prosecco piknik

  • do neděle 17. července, Praha 6

V parku vedle Břevnovského kláštera si můžete udělat piknik, hodit si na trávu deku a dát prosecco. Kromě dobrého pití vás tu čeká i něco k snědku, je připraven program pro děti, divadélko i živá muzika. Vstup je zdarma, degustační sklenička stojí 120 korun.

Zoo Praha

  • letní období červenec a srpen, Praha 7

V letním období pořádá Zoo pravidelná komentovaná krmení a setkání u zvířat každý den. Své oblíbence můžete zastihnout, když jsou nejaktivnější, a dozvědět se spoustu zajímavostí z jejich života. Vždy v 11:00 dostávají svůj příděl jídla tučňáci, ve 12:00 je setkání u goril a ve 13:30 se můžete přesunout třeba k žirafám. Podívejte se na celý rozpis.

Pro cestu do Zoo Praha můžete zvolit loď Pražské paroplavební společnosti. Ta vyjíždí z Rašínova nábřeží vždy v 9:00, 12:00 a 15:30.

Paddleboardy v Centru Černý Most

  • do středy 20. července, Praha 9

Před západním vstupem do obchodního centra najdete nově bazén s délkou 14 metrů. Vyzkoušejte si jízdu na paddleboardu a zjistěte něco o tomto sportu. Zdarma se také můžete zúčastnit lekcí pádlování a jógy na paddleboardech s profesionálními instruktory.

Sportujeme s Metropolí

  • středa 29. června až sobota 24. září, Praha 5

Metropole Zličín si na celé léto připravila sportovní zónu, která nabízí plážové hřiště na beach volejbal, boulder balvan, hexagonovou klec na fotbal a basketbal, stolní tenis, slackline, brouzdaliště pro děti i odpočinkové místo s lehátky a slunečníky. Vstup a zapůjčení pomůcek je zdarma, rezervace hřiště a pravidelné lekce jsou zpoplatněny.

Venkovní hra Stínadla II

  • pátek 1. dubna až středa 31. srpna, Praha 1

Vydejte se po stopách Vontů, nová venkovní hra volně navazuje na předchozí hru Stínadla. Slepá mapa Stínadel obsahuje 16 míst, na kterých se plní jednotlivé úkoly. Cílem je získat 16 unikátních stínadelských pamětních karet a vyluštit závěrečnou tajenku. Není třeba všechna tajuplná místa navštívit v jednom dni, rozdělte si je do několika procházek. Slepá mapa, pravidla a pouzdro na karty Stínadla II. jsou ke koupi v pokladně domu U Zlatého prstenu.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka