Tipy na víkend v Praze: užijte si festival Ratha Yatra, cirkusová představení nebo KidFest

30. červen 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Festival Ratha Yatra

  • neděle 2. července, 12:00–19:00, Praha 1

Ratha Yatra, neboli festival vozů, má své kořeny v Indii. V Praze už se koná 16. ročník, v poledne vyrazí vůz z náměstí Republiky směrem na Václavské a Staroměstské náměstí a zpět. Pestrobarevnou přehlídku doprovodí zpěv, tanec i bubny, od 15. hodin je na náměstí Republiky připraven další program.

Festival ARENA Divadla bratří Formanů

  • do soboty 1. července, Praha 5

Šestý ročník přehlídky divadla, nového cirkusu, hudby a současné vizuální tvorby se chýlí ke konci. Součástí festivalu jsou představení vzniklá v produkci bratří Formanů, stejně jako představení kumštýřů, artistů a jiných umělců, které Petr a Matěj Formanovi potkali během svých cest po světě. Akce zavede návštěvníky na Smíchovskou náplavku i do blízkého Erpet Centra. 

Projekt Sculpture Line

  • až do konce roku 2023, různá místa

V červnu startuje další ročník sochařského projektu Sculpture Line ve veřejném prostoru, v Praze i jiných městech vás čeká setkání s uměním přímo v ulicích a parcích. Řada soch a sousoší zůstává součástí vybraného místa po řadu měsíců, někdy i let. Svá díla umístí do veřejného prostoru třeba Lukáš Rittstein, Jaroslav Róna, Martin Rajniš nebo Alexandra Koláčková.

Mystic Sk8 Cup

  • pátek 30. června až neděle 2. července, Praha 7

Mystic skatepark na ostrově Štvanice bude hostit tradiční třídenní závod světového poháru ve skateboardingu. Park i tribuny jsou kryté, takže se pojede za každého počasí, na závody naváže každý den také večerní program s kapelami a DJs.

KidFest na Vypichu

  • sobota 1. července, 10:00–18:00, Praha 6

Festival pro děti a jejich rodiny láká na Vypich. O zábavu se postarají klauni, animátoři, umělci nebo lektoři kreativních dílen. Součástí akce je také charitativní bazárek, výtěžek z prodeje půjde na účet organizace, která pomáhá dětem z dětských domovů. Těšit se můžete i na tombolu a soutěže.

Historická tramvaj č. 42

Historická tramvaj v Praze

Historická tramvajová linka číslo 42 rozšiřuje provoz, o letních prázdninách bude jezdit i ve všední dny, vždy mezi 10. a 18. hodinou. Trasa je vedena historickým centrem Prahy a funguje na principu hop-on, hop-off. Okružní jízda začíná a končí na Dlabačově, podíváte se na Pražský hrad, Václavské náměstí i k Národnímu divadlu.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.