Tipy na víkend v Praze: užijte si dobré víno, zajděte na koncerty a nahlédněte do ateliérů umělců

5. květen 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Víno a prosecco Riegrovy sady

  • pátek 6. května (14:00 - 23:00) + sobota 7. května (12:00 - 23:00), Praha 2

Vinohrady a víno - to jde dohromady. Doražte do Riegrových sadů ochutnat to nejlepší z tuzemské nabídky vín, kterou doplní také italské prosecco. Vstupné funguje formou zakoupení skleničky na víno/prosecco za 100 Kč. Kromě dobrého pití se můžete těšit i na nejrůznější delikatesy.

Kolben Open 9

  • sobota 7. května, Praha 9

Pragovka zve na 9. ročník otevřených ateliérů s doprovodným programem a slavnostním otevřením dalšího výstavního dějství Pole v množném čísle / Velká voda. Nahlédněte do míst, kde vzniká umění a potkejte se s těmi, kteří zde tvoří. Součástí programu bude také koncert kapely Mutanti hledaj východisko a Ježíš táhne na Berlín, ale jako vždy i workshopy, performance, autogramiáda knihy Rezavá ústa a spousta zajímavého programu na celý den.

Festival Pojď dál

  • sobota 7. května (11:00 - 21:00), Praha 4

Festival Pojď dál zaplní areál škol Jedličkova ústavu na Vyšehradě. K pohybu vás nebudou inspirovat jen melodie hudebních vystoupení, ale i tým Sportovního klubu Jedličkova ústavu. Koncertovat budou třeba kapely Pískomil se vrací, Buty nebo The Tap Tap. Postaráno bude o zábavu i o jídlo a pití. Součástí programu bude také online přenos slanění Žižkovského vysílače na invalidním vozíku.

Autobusový den PID v Letňanech 

  • sobota 7. května (10:00 - 17:00), Praha 9

Autobusový terminál u stanice metra Letňany nabídne velkou přehlídku historických i moderních autobusů. Těšit se můžete na nostalgické jízdy přibližně třiceti historickými autobusy, se kterými se opět svezete nejen do turisticky zajímavých destinací v okolí Letňan. Zvláštní autobusová linka bude jezdit mezi Letňany a Vozovnou Střešovice, kde bude v Muzeu MHD probíhat další doprovodný program.

Venkovní hra Stínadla II

  • pátek 1. dubna - středa 31. srpna, Praha 1

Vydejte se po stopách Vontů, nová venkovní hra volně navazuje na předchozí hru Stínadla. Slepá mapa Stínadel obsahuje 16 míst, na kterých se plní jednotlivé úkoly. Cílem je získat 16 unikátních stínadelských pamětních karet a vyluštit závěrečnou tajenku. Není třeba všechna tajuplná místa navštívit v jednom dni, rozdělte si je do několika procházek. Slepá mapa, pravidla a pouzdro na karty Stínadla II. jsou ke koupi v pokladně domu U Zlatého prstenu.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.