Tipy na víkend v Praze: užijte si Den architektury, navštivte nový pavilon goril nebo zajděte na Chilli Fest

30. září 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Den architektury

  • pátek 30. září až čtvrtek 6. října, různá místa

Mottem dvanáctého ročníku festivalu Den architektury je “Nebourej, transformuj!” a program je tak z velké části zaměřen na ekologický, ekonomický i etický rozměr architektury. Akce připomene osobnost Josipa Plečnika, od jehož narození uplynulo v letošním roce 150 let, a vzdá také poctu české architektce Aleně Šrámkové. Připraveny jsou architektonické procházky, cyklovyjížďky a exkurze do běžně nepřístupných budov, ale i přednášky, diskuse i workshopy.

V rámci festivalu můžete také navštívit Kavárnu POTMĚ. Unikátní koncept plně zatemněné kavárny, v níž obsluhují zrakově postižení. Přijďte si 1. a 3. října vyzkoušet posezení v naprosté tmě.

CHILLI FEST 2022 + Dřevorubecká show EUROJACK

  • sobota 1. října, 10:00–19:00, Praha 7

Pražská tržnice zažije nejostřejší festival pod sluncem, k pálivému chilli se přidají také ostré sekery a pily. U více než 30 stánků můžete ochutnat pokrmy různé pálivosti, zakoupíte tu chilli omáčky, letošní výpěstky papriček i semínka. Nebude chybět soutěž v pojídání chilli papriček a těšit se můžete na dřevorubeckou show. Po celou dobu bude k dispozici barber shop, tetovací studio a hrát bude DJ.

Vinobraní na Náplavce

  • pátek 30. září a sobota 1. října, Praha 2

Náplavka u Rašínova nábřeží nabídne akci plnou dobrého vína a burčáku. Ochutnávat můžete vína z jižní Moravy, ale i ze zahraničí. K degustaci vám bude hrát živá hudba a zážitek dotvoří moderní gastronomie a také soutěže na pódiu.

Festival delikátních chutí

  • neděle 2. října, 10:00–18:00, Praha 2

Historické prostory Novoměstské radnice znovu naplní vůně kuchyní z různých koutů světa. Nechte se zlákat oblíbenými cizokrajnými pochoutkami nebo vyzkoušejte dosud málo známé pokrmy. Nabídka bude široká, vyberou si zde i vegetariáni a vegani.

ZOO Praha – Prozkoumejte Rezervaci Dja

  • čtvrtek 29. září až neděle 9. října, Praha 7

Čtěte také

Ve středu 28. září se slavnostně otevírá nový pavilon goril v Zoo Praha, až do 9. října se můžete zúčastnit komentovaných prohlídek Rezervace Dja. Název dostala podle oblasti v Kamerunu, kde se zoo podílí na ochraně goril nížinných a přírody. Začátky prohlídek jsou každou celou hodinu před pavilonem u Toulavého autobusu a k platné vstupence je máte zdarma.

Další akce:

Běh karlínským sadem, 6. cocomarket, Mezinárodní den seniorů – Projekt BabičkaBěh pro útulky s Akinu v Praze, Měsíc věží a rozhleden ČR 2022 aneb Stoupá celá rodina, Dinosauří den v Triloparku

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka