Tipy na víkend v Praze: užijte si degustace, designový trh, hudební festival nebo výstup na komín

9. červen 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Slavnost Cideru

  • sobota 11. června a neděle 12. června, Praha 7

Venkovní prostory holešovické tržnice budou dějištěm pátého ročníku akce, která nabídne desítky druhů řemeslného cideru, moštů a limonád z ČR i zahraničí. Slavnost Cideru ale nebude jen o pití, také se tu dobře najíte, těšit se můžete na workshopy i hudbu. V sobotu navíc celou akci v areálu Pražské tržnice doplní také MINT Market.

MINT Market LÉTO

  • sobota 11. června, 9:00–17:00, Praha 7

Trh s lokálními výrobky se v letní edici vrací do Pražské tržnice. Opět máte možnost podpořit české tvůrce, nakoupit si originální design a objevit nové značky. Široká škála výrobků zahrnuje módu, doplňky, šperky, kosmetiku, papírenské zboží i potraviny. V sobotu to v holešovické tržnici bude žít také ochutnávkami cideru a hudbou.

Pražské vinařské a rybí slavnosti

  • pátek 10. června a sobota 11. června, Praha 5

Náplavku Hořejšího nábřeží zaplní v pátek a v sobotu stánky s jídlem a pitím. Potěší hlavně milovníky ryb a dobrého vína, ale gastronomická nabídka vyjde vstříc i ostatním. Nebude chybět ani hudba a doprovodný program v podobě pouličního umění. Návštěvníkům se prý otevře i řeka.

United Islands of Europe – Freedom Edition

  • pátek 10. června a sobota 11. června, Praha 1

Open air festival United Islands of Europe přivítá na několika scénách na 50 umělců. V pátek rozezní hudba Střelecký ostrov a Jazz Dock, v sobotu se pak přidají další lokace: Janáčkovo nábřeží, Dětský ostrov, Portheimka, Kampa a terasa OC Nový Smíchov. Program zahrnuje také nehudební sekci a k vidění toho bude opravdu hodně.

Žižkovské pivobraní

  • pátek 10. června a sobota 11. června, Praha 3

Festival piva na Parukářce je zaměřen na malé pivovary a minipivovary, k degustaci tu budou různé druhy ležáků, světlých i tmavých speciálů, piva filtrovaná i nefiltrovaná či svrchně kvašená a další. Uskuteční se také oblíbené mistrovství Žižkova v otáčení pivních tácků a k celé akci patří bohatý hudební program.

Svět knihy

  • čtvrtek 9. června až neděle 12. června, Praha 7

„Žijeme pro knihy a je to sladké poslání ve světě upadajícím a zmítaném nepořádkem.“ Tento citát Umberta Eca se stal mottem letošního ročníku Světa knihy. Na svátek všech milovníků literatury se sjede přes 400 vystavovatelů a jako čestný host se prezentuje kulturně bohatá Itálie. Program slibuje známé autory a žánrově pestrou nabídku.

Festival mezinárodní kuchyně

  • neděle 12. června, 11:00–20:00, Praha 8

Jestli se vám v neděli nebude chtít vařit, stačí dorazit na Karlínské náměstí. Festival mezinárodní kuchyně uspokojí všechny chutě. Tady můžete mít na talíři celý svět, exotické i tradiční pokrmy na jednom místě. Doprovodný program zahrnuje živou muziku a myslí také na děti.

Jištěné výstupy na komín ve Staré čistírně odpadních vod

  • sobota 11. června, 10:00–22:00, Praha 6

Podívejte se na Prahu z jiné perspektivy. Vystoupejte na 30 metrů vysoký komín ve Staré čistírně odpadních vod se slaněním do ventilační šachty. Stačí vám odhodlání, pevná obuv a vhodné oblečení, ostatní vybavení zajištěno na místě.

Muzeum Policie - Muzejní noc

  • sobota 11. června, 17:30–23:00, Praha 2

Čtěte také

Muzeum Policie se připojilo k Festivalu muzejních nocí a připravilo pro své návštěvníky bohatý program. Kromě expozice a aktuálních výstav se můžete těšit třeba na ukázku zajištěných padělků Celní správy, koně jízdní policie, ukázky první pomoci, vozidlo na výjezd k dopravním nehodám nebo na Hudbu Hradní stráže.

Venkovní hra Stínadla II

  • pátek 1. dubna až středa 31. srpna, Praha 1

Vydejte se po stopách Vontů, nová venkovní hra volně navazuje na předchozí hru Stínadla. Slepá mapa Stínadel obsahuje 16 míst, na kterých se plní jednotlivé úkoly. Cílem je získat 16 unikátních stínadelských pamětních karet a vyluštit závěrečnou tajenku. Není třeba všechna tajuplná místa navštívit v jednom dni, rozdělte si je do několika procházek. Slepá mapa, pravidla a pouzdro na karty Stínadla II. jsou ke koupi v pokladně domu U Zlatého prstenu.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.