Tipy na víkend v Praze: Prohlídka Lichtenštejnského paláce, divadelní festival a venkovní výstava nejlepších fotek přírody

1. červenec 2021

Už víte, kam vyrazíte o prodlouženém víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Dny otevřených dveří Lichtenštejnského paláce

  • prodloužený víkend 3. a 5.–6. července, Kampa (Praha 1)

Úřad vlády připravil pro všechny zájemce komentované prohlídky Lichtenštejnského paláce, který vláda využívá reprezentačním účelům, významným konferencím nebo ubytování vzácných návštěv. Čeká vás prohlídka salónů, mobiliáře i výstava protokolárních darů předsedy vlády. Akce začíná v 9:00, poslední prohlídka pak bude zahájena v 16:00.

Lichtenštejnský palác na Kampě

Festival Divadla bratří Formanů

  • do soboty 3. července, Smíchovská náplavka (Praha 5)

Až do soboty 3. července se v centru Prahy u řeky koná festival ARENA založený Divadlem bratří Formanů. Během něj vás čeká přehlídka divadla, nového cirkusu nebo hudby a také různé workshopy pro děti, třeba základy akrobacie. Do areálu festivalu je vstup zdarma.

Venkovní výstava top fotografií soutěže Czech Nature Photo

  • kdykoliv, korzo Nové Butovice (Praha 13)

Před budovou Czech Photo Centre v Nových Butovicích vznikla nová stálá venkovní galerie. Kdykoliv tak budete mít chuť, můžete si prohlédnout její první výstavu – Best of Czech Nature Photo, na které vás čeká výběr těch nejlepších fotografií zvířat a přírody. Výstava je doplněna  o vybrané snímky soutěže Praha 13 mýma očima aneb Tady bydlím.

Výstava Best of Czech Nature Photo
autor: ech | zdroje: Vláda ČR , Czech Photo , FAB ARENA
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka