Tipy na víkend v Praze: navštivte festival designu, zajděte si na polévku nebo si užijte posvícení

7. říjen 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Designblok

  • středa 5. až neděle 9. října, různá místa

Čtěte také

Už 24. ročník mezinárodního festivalu designu se odehraje opět v Gabriel Loci a v Uměleckoprůmyslovém museu. Letošním tématem Designbloku je LES, ústřední prostor zvaný Designerie se proto promění v hravou oázu inspirovanou lesem a houbami. Celý festival s více něž 170 vystavovateli doplňují také speciální výstavy a bohatý doprovodný program.

Polívkování + street food na Smíchovské náplavce

  • sobota 8. října, Praha 5

Milovníci polévek jistě zajásají, na Smíchovskou náplavku se vrací další ročník Polívkování. A rozhodně bude z čeho vybírat, zajděte třeba na bramboračku, kulajdu, zelňačku, prdelačku, poctivý vývar, ruský boršč, mexické chipotle, francouzskou bouillabaisse, vietnamské pho, marockou hariru nebo japonský ramen. Těšit se můžete i na velký výběr street food specialit.

Velká Říjnová Degustace

  • pátek 7. až sobota 8. října, Praha 1

Zakončení festivalové sezóny plné vína je tu. Střelecký ostrov nabídne ta nejlahodnější vína z Jižní Moravy, ale i ze zahraničí. Prezentují se zde malá rodinná vinařství, jejichž produkci běžně neochutnáte. K tomu všemu hraje živá hudba a nebude chybět ani dobré jídlo.

27.břevnovské posvícení 

  • pátek 7. až neděle 9. října, Praha 6

Prostor před břevnovským klášterem ožije tradičním posvícením. Většina stánků a pouťové atrakce budou v provozu už v pátek, ten pravý rej tu ale nastane až v sobotu. Ze stánků bude vonět třeba pečená husa s knedlíkem a zelím, pečená vepřová šunka, bramboráky, bramborové placky, grilovaná žebra, palačinky, koláče a mnoho dalších specialit. Bude se pít pivo, víno, medovina i limonáda. Zabaví vás také řemeslné stánky nebo program na pódiu. V sobotu večer je nachystán i ohňostroj.

Biojarmark 2022 - Farmářský trh

  • sobota 8. října, 9:00–17:00, Praha 7

Do Prahy se sjedou ekofarmáři z celé republiky, aby na dvorku Národního zemědělského muzea představili to nejlepší a nejčerstvější ze své produkce. Nakoupíte tu mléčné výrobky, zeleninu, maso, pečivo a mnoho dalších výrobků. Těšte se také na ochutnávky, bioobčerstvení i hudební program.

Beer and Fire Fest! 

  • sobota 8. října, Praha 2

Riegrovy sady budou v sobotu místem, které ovládne grilování. Steaky, burgery a další skvělé jídlo tu doplní i chutné pivo. K tomu všemu hraje DJ a vy si můžete užít ochutnávky chmelových speciálů, naučíte se správně čepovat nejoblíbenější pivní styly, dozvíte se, jak správně grilovat a budou i soutěže.

Pálenkafest

  • sobota 8. října, Praha 7

Pražská tržnice bude hostit největší tuzemské setkání lihovarníků. Degustacemi vás provedou přímo paliči, ochutnávat se bude nespočet ovocných pálenek, ale i raritní kusy, také gin, whisky a likéry. Akce se bude účastnit 31 lihovarů a připravena je i food zóna.

FOR TOYS, FOR BABIES

  • čtvrtek 6. až neděle 9. října, Praha 9

Veletrh FOR TOYS je tradičním místem, které nabízí nejnovější hračky a potřeby pro nejmenší i sportovní potřeby. Účastní se ho nejen firmy, ale také odborníci, kteří poradí, jak podpořit vývoj a zdraví dítěte. Rodiče, kteří mají doma ty nejmenší ratolesti, ocení možnost nákupů za veletržní ceny veškerého sortimentu na veletrhu potřeb pro děti a kojence FOR BABIES. Vstupenka platí i pro souběžně probíhající veletrhy FOR GAMES a FOR BEAUTY.

ZOO Praha – Prozkoumejte Rezervaci Dja

  • čtvrtek 29. září až neděle 9. října, Praha 7

Čtěte také

Ve středu 28. září se slavnostně otevřel nový pavilon goril v Zoo Praha, až do 9. října se můžete zúčastnit komentovaných prohlídek Rezervace Dja. Název dostala podle oblasti v Kamerunu, kde se zoo podílí na ochraně goril nížinných a přírody. Začátky prohlídek jsou každou celou hodinu před pavilonem u Toulavého autobusu a k platné vstupence je máte zdarma.

Další akce:

Babí léto a bramboráky pro všechny, Karlínský food truck festival, OKTOBERFEST NA SLAMNÍKU, Aukce AVU pro Ukrajinu

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka