Tipy na víkend v Praze: hudební a divadelní festival Habrovka, ďábelský den v Zoo Praha a pohádkový den na Výstavišti

20. srpen 2021

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze. Tentokrát si přijdou na své hlavně rodiny s dětmi.

Hudební a divadelní festival Habrovka

  • pátek 20. a sobota 21. srpna, zahrada kostela sv. Františka (Praha 4)

Čtěte také

V Krči se bude konat už 19. ročník festivalu Habrovka. Je určen pro malé i velké návštěvníky a program bude pestrý – můžete si třeba poslechnout koncert originální kapely TooT Ensemble nebo se podívat na představení studentů a absolventů KALD DAMU. K tomu se chystá doprovodný program s kreativními workshopy pro děti a na místě budou i domácí pokrmy a pivo.

Festival startuje v pátek v 16 hodin a potrvá až do noci, v sobotu přivítá zájemce od 10 hodin a skončí opět až o půlnoci.

Ďábelský den v Zoo Praha

  • neděle 22. srpna, Zoo Praha (Praha 7)

Pokud se v neděli vydáte do pražské zoo, můžete se zapojit do dvou soutěží, které zoo uspořádala v rámci Ďábelského dne. Během dopoledne tam můžete odevzdat svá originální ztvárnění ďábla medvědovitého – namalovaného, vyšitého nebo třeba vymodelovaného – a také si otestovat svou rychlost v závodu „Běž jako ďábel“. Výherci získají ceny z nové řady suvenýrů s motivem tasmánských čertů.

Ďábel medvědovitý neboli tasmánský čert

Rodinný festival Pohádkoland

  • sobota 21. a neděle 22. srpna, Výstaviště Praha (Praha 7)

Čtěte také

O víkendu zavítá na pražské Výstaviště festival Pohádkoland. Pro děti budou na programu různá divadélka, hudební vystoupení, soutěže a potkají se také s oblíbenými postavičkami. Na festivalu vystoupí třeba Jan Onder, Smejko a Tanculienka nebo Čiperkové.

autor: ech
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.