Tipy na víkend v Praze: Festival Praha žije hudbou, Francouzský trh na Kampě nebo oslavy dopravního podniku

15. červenec 2021

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Festival Praha žije hudbou

  • pátek 16. a sobota 17. července, různá místa Prahy

V pátek a sobotu rozehraje ulice, náměstí, parky i další místa Prahy festival Praha žije hudbou pod heslem „Umění patří do ulic“. Nabídne na 250 koncertů hudebníků nejrůznějších žánrů od popu přes rock, jazz, rap, beatbox, elektroniku až po vážnou hudbu, ale také řadu divadelních představení nebo slam poetry. A na koho se můžete těšit? Vystoupí třeba Voxel, Ondřej Ruml, Laco Déczi nebo Matej Smutný.

Festival Praha žije hudbou (foto z roku 2019)

Francouzský trh na Kampě

  • do neděle 18. července, Kampa (Praha 1)

Až do neděle můžete zavítat na slavné Francouzské trhy na Kampě, a to vždy od 10:00 do 22:00. Čeká tam na vás výběr francouzských specialit od croissantů, šneků, sýrů, vína až po dekorační předměty nebo výrobky z levandule. K tomu se můžete ve vybraných časech zaposlouchat do živé hudby.

Francouzský trh na Kampě 2020

Oslavy dopravního podniku

  • sobota 17. a neděle 18. července, různá místa Prahy

Čtěte také

Dopravní podnik slaví 130 let od zahájení provozu první elektrické tramvaje v Praze a také lanové dráhy na Petřín. A vy můžete slavit spolu s ním. V sobotu můžete zavítat do Ústředních dílen v Hostivaři na komentované prohlídky, kde se dozvíte víc o opravách tramvají, konají se v 9:30, 12:00 a 14:00. V neděli se pak bude konat slavnostní průvod tramvají. V 8:15 vyrazí ze smyčky Královka na Letenské náměstí. Pokud byste se chtěli tramvajemi projet, je nutné koupit si jízdenku přes e-shop dopravního podniku.

autor: ech
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.