Tipy na víkend v Praze: festival otevřených budov, Art Bazaar s doprovodným programem a Grill fest u vody

6. srpen 2021

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Víkend otevřených budov Open House Praha

  • sobota 7. a neděle 8. srpna, různá místa Prahy

Čtěte také

O víkendu se v rámci festivalu Open House Praha otevře 80 běžně nepřístupných budov a prostorů. Navštívit můžete třeba sídlo Ministerstva zahraničních věcí ČR, Divadlo Na Fidlovačce, Hvězdárnu Ďáblice, Hotel International Praha, Laichterův dům nebo Trojský zámek, a to bez předchozí registrace.

Letošním mottem je „Architektura pro všechny“ – prohlídky budov jsou totiž určené pro širokou veřejnost včetně rodin s dětmi a osob se zrakovým a sluchovým postižením.

Art Bazaar

  • neděle 8. srpna, Pragovka Gallery (Praha 9)

Art Bazaar na podporu mladých umělců letos poprvé připravil celodenní program. Začíná v 10:00 a kromě prodeje uměleckých děl připravil výtvarné workshopy pro děti i dospělé, sítotiskovou dílnu, stánek knihkupectví Artmap nebo rostlinný swap.

Art Bazaar v roce 2018

Grill fest na náplavce

  • sobota 7. srpna, Smíchovská náplavka (Praha 5)

V sobotu bude Smíchovská náplavka od 10:00 do 20:00 hostit Grill fest, během kterého budete moci ochutnat grilované selátko na rožni, steaky, burgery, žebra, ale i vegetariánské pokrmy – grilované sýry, zeleninu nebo burgery. A v menu budou také peruánské, kubánské či gruzínské speciality.

autor: ech
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.