Tipy na víkend v Praze: divadelní Festival 13+ pro mladé, lednový swap nebo návštěva Zoo Praha

13. leden 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Festival 13+

  • pátek 14. a sobota 15. ledna, Praha 1

V Divadle v Dlouhé se koná už 13. ročník festivalu určeného především mladému publiku. Všechna představení se zaměřují na publikum v teenagerovském věku, což je v domácí divadelně-festivalové nabídce zcela výjimečné. V programu se tentokrát sešly samé autorské inscenace současných tvůrců. Hraje se dopoledne pro školy a večer pro všechny zájemce bez ohledu na věk, vstupné pro studenty je stejně jako v minulých letech velmi vstřícné (100/150 Kč). 

Ilustrace pro Festival 13+ vytvořila Kateřina Illnerová

Ostravské Divadlo Petra Bezruče přiveze novou autorskou inscenaci Tomáše Dianišky Špinarka. Dokumentární filce o tom, jak Věru nevzali na konzervu, protože je příliš malinká, je na programu v pátek v 10 hodin. V sobotu od 19 hodin se pak můžete těšit na plzeňskou Alfu a inscenací tandemu Tomáš Jarkovský – Jakub Vašíček Pravdu má každý svou (?). V době sociálních sítí je totiž šíření vlastních pravd docela jednoduché.

Velký lednový Swap: fashion očista

  • sobota 15. a neděle 16. ledna, Praha 10 - Vršovice

Sešly se vám nějaké nevhodné dary, máte věci, které nevyužijete, ale někdo jiný by mohl? Přesně pro vás je určena lednová fashion očista. Stačí o víkendu dorazit mezi 10. a 17. hodinou do Kulturního centra Vzlet ve Vršovicích, donést můžete oblečení, doplňky, ale také knihy, domácí potřeby nebo pokojovky. Vlastních nepotřebných věcí se tak snadno zbavíte a třeba si tu pro sebe vyberete něco jiného. Doprovodný program vám nabídne přednášky, workshopy a také premiéru filmu Fast fashion.

Divadlo Spejbla a Hurvínka - 130 let od narození profesora Josefa Skupy

  • sobota 15. a neděle 16. ledna, Praha 6 - Dejvice
Josef Skupa s Hurvínkem u mikrofonu

Tento víkend uplyne 130 let od narození zakladatele a duchovního otce Divadla Spejbla a Hurvínka - profesora Josefa Skupy. Toto výročí si bude divadlo připomínat celý rok, ale úplně první letošní představení Pohádky pro Hurvínka se uskuteční v sobotu v 16:30. V neděli jsou mu pak vyhrazeny časy 10:30 a 14:00. Hurvínek s Máničkou si v něm užijí moře zábavy při své výpravě do pohádkového světa.

Zoo Praha - komentovaná krmení a setkání u zvířat

  • víkendy a svátky do konce března, Praha 7 - Troja

V zimním období o víkendech a svátcích pořádá Zoo pravidelná komentovaná krmení a setkání u zvířat. Své oblíbence můžete zastihnout, když jsou nejaktivnější, a dozvědět se spoustu zajímavostí z jejich života. Vždy v 11:00 dostávají svůj příděl jídla tučňáci, ve 12:00 je setkání u psů pralesních a za příznivého počasí se ve 13:30 můžete přesunout ke slonům. Podívejte se na celý rozpis.

Čtěte také

Bruslení v Praze

A co si trochu zasportovat? K zimě prostě bruslení patří, jestli nevíte, kam v Praze vyrazit, poradíme vám. Těch míst je docela dost, podívejte se na náš velký přehled i s mapou.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.