Tipy na víkend v Praze: dejte si zmrzlinu, gin i street food, zajděte na koncert nebo kino na vodě

24. červen 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

GINFEST

  • sobota 25. června, 12:00–21:00, Praha 6

Čtěte také

To nejlepší ze světa ginu máte možnost ochutnat ve Ville Pellé. Připraveno bude více než 150 různých ginů, koktejly od skvělých barmanů, také semináře, workshopy a promítání filmu o ginu. Šestý ročník akce bude oslavou jalovcového nápoje se vším všudy. Ve Ville Pellé se zároveň můžete podívat na výstavu Wall Street, díla domácích street art a graffiti umělců máte pěkně pod jednou střechou.

Letní street food na Smíchovské náplavce

  • sobota 25. června, 10:00–19:00, Praha 5

Smíchovská náplavka zve na pořádnou porci jídla, vyberte si z nabídky světového street foodu. Šťavnaté burgery jsou jen začátkem, zajděte sem na čerstvé ryby, speciality ze Srí Lanky i Afriky, na pálivé dobroty nebo dokonce hmyz. Na své si přijdou také mlsné jazýčky, které by raději něco sladkého. Budou tu koblížky, vafle, makronky, nanuky a další laskominy.

Festival ARENA

  • úterý 21. června až sobota 2. července, Praha 5

Čtěte také

A na Smíchovské náplavce najdete také kulturní vyžití, až do 2. července si můžete užít představení a program open air festivalu ARENA Divadla bratří Formanů. Přehlídka toho nejzajímavějšího z moderní divadelní tvorby domácích i zahraničních umělců ovládne břeh Vltavy i park na Hořejším nábřeží.

Prague Ice Cream Festival

  • neděle 26. června, 10:00–20:00, Praha 7

Výstaviště v Holešovicích čeká v neděli svátek všech milovníků zmrzliny. Nepřeberné množství druhů od českých i zahraničních výrobců, speciality i překvapivé chutě, to všechno slibuje akce Prague Ice Cream Festival. Přijďte se nejen osvěžit porcí zmrzliny, ale také se pobavit na kávový workshop, soutěže, k dispozici bude také dětská zóna a hrát bude celý den DJ.

Metronome Prague

  • čtvrtek 23. června až sobota 25. června, Praha 7

Čtěte také

Výstaviště také patří hudbě a pátému ročníku festivalu Metronome Prague. Na 8 scénách vystoupí 50 domácích i zahraničních umělců. Hlavní hvězdou bude zpěvák Nick Cave, přijede také multiinstrumentalista Beck, kapela Balthazar nebo elektroničtí producenti Underworld. Z českých interpretů se můžete těšit na Mig 21, Lenku Dusilovou, Dana Bártu a Alici, Lenny nebo Prago Union.

Kino na vodě

  • čtvrtek 23. června až neděle 26. června, Praha 1

Půjčte si na Žofíně šlapadlo a užijte si kino z Vltavy. A co je na programu? Vlastníci, Karel, Palm Springs, Psí poslání 2 nebo Paddington 2. Začátky představení jsou v 17:00 nebo v 19:30.

RADOST AŽ NA STŘECHU

  • sobota 25. června až neděle 26. června, Praha 3

Dům RADOST bude celý víkend žít speciálním programem a akcemi. Café Radost zve na prodejní výstavu mladých designérů, uvidíte módu, šperky i keramiku. Střecha Radost zase láká na skvělou vyhlídku, ochutnávku šumivých vín a představení pro děti. Kino Přítomnost slibuje zvýhodněné vstupné na nejúspěšnější tituly.

RefuFest

  • sobota 25. června, 12:00–22:00, Praha 1

Interkulturní festival RefuFest roztančí Střelecký ostrov. Má za cíl díky hudbě, tanci, divadlu a různorodým prožitkům poskytnout návštěvníkům příležitost poznat blíže jiné kultury. Konec stereotypům, užijte si různorodost. Program je pestrý, vystoupí umělci z mnoha koutů světa, zábava je připravena i pro ty nejmenší.

Karlínský street food festival

  • neděle 26. června, 11:00–20:00, Praha 8

Největší Karlínský street food festival letošního roku je naplánován na neděli. Karlínské náměstí zaplní jídlo všeho druhu, skvělé pití a muzika. Dobře se najíte a zároveň bude za kostelem umístěna rampa, na které budou předvádět své triky mistři skateboardu a BMX. Těšit se můžete také na workshop s lektory break dance a zábavu pro děti.

Pouť na Střeše Lucerny

  • celý červen, vždy od pátku do neděle, 16:00–22:00, Praha 1

Červen je na Střeše Lucerny ve znamení poutí a zábav. Zajděte na tradiční cukrovou vatu nebo langoše, připraveno je házení kroužků či míčků a další atrakce. Atmosféru dotvoří klasická pouťová labuť, to vše na místě s úžasnými výhledy na Prahu.

Venkovní hra Stínadla II

  • pátek 1. dubna až středa 31. srpna, Praha 1

Vydejte se po stopách Vontů, nová venkovní hra volně navazuje na předchozí hru Stínadla. Slepá mapa Stínadel obsahuje 16 míst, na kterých se plní jednotlivé úkoly. Cílem je získat 16 unikátních stínadelských pamětních karet a vyluštit závěrečnou tajenku. Není třeba všechna tajuplná místa navštívit v jednom dni, rozdělte si je do několika procházek. Slepá mapa, pravidla a pouzdro na karty Stínadla II. jsou ke koupi v pokladně domu U Zlatého prstenu.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka