Tipy na víkend v Praze: čekají vás festivaly věnované jídlu, pivu, vínu i čaji, pobaví vás Letní Letná

17. srpen 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Letní Letná

  • do středy 31. srpna, Praha 7

Užijte si to nejlepší z tuzemského i zahraničního nového cirkusu, divadla a hudby. Festival Letní Letná se opět vrací do Letenských sadů, 19. ročník nabídne bohatý divadelní program, ale nemusíte sem chodit pouze na představení. Během celého dne běží mnoho dalších doprovodných akcí, na kterých se zabaví i ti nejmenší návštěvníci. Od workshopů přes výtvarné či cirkusové dílny až po koncerty a open-air akce. Pro děti jsou připraveny i dva druhy příměstských táborů. A především hlídání během představení.

Craft Beer Fest

  • pátek 19. srpna a sobota 20. srpna, Praha 2

Riegrovy sady budou patřit pivu, minipivovary z celého Česka nabídnou to nejlepší ze své produkce. Stačí si na místě zakoupit degustační sklenici a můžete ochutnávat, hodnotit i soutěžit. Dozvíte se zajímavosti ze světa řemeslného vaření piva a seznámíte se se speciálními druhy. Součástí akce je také hudební program.

Vína z celého světa na Střeleckém ostrově

  • pátek 19. srpna a sobota 20. srpna, Praha 1

Jestli jste milovníky dobrého vína, zamiřte na Střelecký ostrov. Těšte se na produkci, kterou jinak neochutnáte. Představí se vína z Jihoafrické republiky, Kanady, Gruzie, Sicílie, Portugalska, Francie, Rakouska, Alžírska nebo třeba Argentiny. Nebude chybět také něco k jídlu a živá hudba.

Prosecco & Wine Festival

  • pátek 19. srpna až neděle 21. srpna, Praha 10

Víno bude také hlavním tahákem další akce, Prosecco & Wine Festival má další zastávku v Parku Gutovka. Přijďte degustovat i relaxovat, přineste si deku a užijte si piknik plný dobrého pití i jídla. Připraven je program pro děti v podobě sportovních aktivit i živá muzika. 

ČAJOMÍR & SHISHA FEST 2022

  • sobota 20. srpna a neděle 21. srpna, Praha 7

Pokud zrovna neholdujete alkoholu, tak co třeba navštívit největší čajový festival v Evropě? Park na Výstavišti za Křižíkovými pavilony se o víkendu změní na obří čajovnu pod širým nebem. Čekají vás degustace, setkání s profesionály, hudební a taneční vystoupení, workshopy a bohatá nabídka nejen čajů, ale také nádobí. Kromě toho budete mít možnost poznat svět vodních dýmek.

Italské dny na Střeše Lucerny

  • pátek 19. srpna až neděle 21. srpna, Praha 1

Na plnohodnotné užití italské kultury si nemusíte brát dovolenou ani cestovat za hranice, stačí dorazit na Střechu Lucerny. Čeká vás tu italská atmosféra plná hudby, lokálních vín, drinků a dobrot, to vše s krásným výhledem na Prahu.

Etnopiknik

  • sobota 20. srpna, 12:00–19:00, Praha 1

Náprstkovo muzeum zve na festival z cyklu Barevné nádvoří na Betlémské náměstí. Máte jedinečnou možnost poznávat mimoevropské kultury v jeden den na jednom místě a všemi smysly. Exotické pokrmy, tradiční hudba, tanec, bojová umění i masáže, na to všechno se můžete těšit.

Hurvínek v Zoo Praha

  • sobota 20. srpna až neděle 28. srpna, Praha 7

Letní scéna ve Vzdělávacím centru Zoo Praha přivítá na své půdě Divadlo Spejbla a Hurvínka. Představení Hurvínek a nezvaný host se zde nebude hrát náhodou, jedním z jeho hrdinů je i člunozobec africký, kterého pražská zoo jako jediná ze tří evropských zahrad chová. Začátky představení jsou o víkendu ve 14:00 a 16:30, ve všední den v 17:30. Nehraje se pouze v pondělí 22. srpna.

V Zoo Praha se můžete také zúčastnit komentovaných krmení a setkání u zvířat a v sobotu se dozvíte spoustu informací ohledně chovu goril. Na podrobný program se můžete podívat ZDE.

Letní kina v Praze

Čtěte také

V létě se promítání filmů přesouvá i pod širé nebe. Míst, kam zavítat na venkovní projekci, je v metropoli víc než dost. Promítají se filmové klasiky i úplně nové snímky, určitě si vyberete. Podívat se můžete do areálu bývalého kláštera, do autokina nebo do zahradní restaurace. Promítá také Kinobus DPP, který putuje po různých místech v Praze. 

Sportujeme s Metropolí

  • středa 29. června až sobota 24. září, Praha 5

Metropole Zličín si na celé léto připravila sportovní zónu, která nabízí plážové hřiště na beach volejbal, boulder balvan, hexagonovou klec na fotbal a basketbal, stolní tenis, slackline, brouzdaliště pro děti i odpočinkové místo s lehátky a slunečníky. Vstup a zapůjčení pomůcek je zdarma, rezervace hřiště a pravidelné lekce jsou zpoplatněny.

Venkovní hra Stínadla II

  • pátek 1. dubna až středa 31. srpna, Praha 1

Vydejte se po stopách Vontů, nová venkovní hra volně navazuje na předchozí hru Stínadla. Slepá mapa Stínadel obsahuje 16 míst, na kterých se plní jednotlivé úkoly. Cílem je získat 16 unikátních stínadelských pamětních karet a vyluštit závěrečnou tajenku. Není třeba všechna tajuplná místa navštívit v jednom dni, rozdělte si je do několika procházek. Slepá mapa, pravidla a pouzdro na karty Stínadla II. jsou ke koupi v pokladně domu U Zlatého prstenu.

Výstava Baťa: boty všem!

  • do neděle 2. října, Praha 9

Zámecký areál Ctěnice láká na výstavu věnovanou obuvi a ševcovskému řemeslu, koho jiného by se měla týkat než firmy Baťa a pohádkovému příběhu jejího zakladatele Tomáše Bati. Uvidíte nejrůznější typy obuvi, součástí výstavy je ukázka realizace výstavby Baťova paláce čili Domu služeb na Václavském náměstí v Praze. Kromě možnosti zakoupit si módní obuv nabízel zákazníkům také oddělení pedikúry, správkárnu bot, dětský koutek, bufet s vyhlídkou i oddělení čistění obuvi.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.