Tipy na víkend: užijte si festival pouličního divadla, ozvěny karlovarského festivalu nebo degustace

14. červenec 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Festival Za dveřmi

  • do úterý 18. července, Praha 7 a Praha 1

Festival pouličního divadla Za dveřmi zahájil už svůj 15. ročník. Dny plné divadla, nového cirkusu i koncertů vás zabaví hned na dvou místech – v Holešovické tržnici a na Mariánském náměstí. Vstupné na všechna představení je dobrovolné, stačí se podívat do programu a vybrat si, kam vyrazíte.

Šary Vary

  • do neděle 16. července, různá místa

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech už skončil, ale v pražských kinech se můžete těšit na oficiální ozvěny. Kina Světozor, Aero a Přítomnost nabídnou až do neděle přes 20 festivalových trháků.

Víno a flyboard show

  • sobota 15. července, 12:00–21:00, Praha 2

Jak se dá skloubit letecko-akrobatická show na Vltavě s unikátními víny? O tom se přesvědčte v sobotu na Rašínově nábřeží. Akrobat Petr Civín vám předvede hned několik adrenalinem nabitých vystoupení, sledovat ho můžete se sklenkou v ruce, ochutnávat se budou vína od malých rodinných vinařů nejen z jižní Moravy.

Wine and food festival

  • pátek 14. až neděle 16. července, Praha 1

A víno můžete degustovat také na Střeleckém ostrově, k lahvím z celého světa se tu přidá i street food a živá muzika. Na Wine and food festival můžete zavítat od pátku až do neděle.

Francouzský trh na zámku

  • do neděle 16. července, Praha 7

V zahradě Trojského zámku se rozprostře francouzský trh plný skvělého jídla, vín, Crémant a Champagne. Těšit se můžete také na koncerty talentovaných muzikantů, dětský koutek s nejrůznějšími atrakcemi a spoustou lehátek pro pravou francouzskou atmosféru v zámeckých zahradách.

Zoo Praha

  • letní období červenec a srpen, Praha 7

V letním období pořádá Zoo Praha pravidelná komentovaná krmení a setkání u zvířat každý den. Své oblíbence můžete zastihnout, když jsou nejaktivnější, a dozvědět se spoustu zajímavostí z jejich života. Vždy v 11:00 dostávají svůj příděl jídla tučňáci a probíhá setkání u žiraf, ve 12:00 je setkání u goril a ve 13:30 se můžete přesunout třeba k lachtanům. Podívejte se na celý rozpis.

Tuto sobotu a neděli si také můžete vyrazit na hmyzí festival, který nabídne netradiční gastronomické zážitky, speciální komentovaná krmení hmyzožravých zvířat či setkání s kudlankami a šváby. Hmyzí menu a podrobnější program ZDE.

Pro cestu do Zoo Praha můžete zvolit loď Pražské paroplavební společnosti. Ta vyjíždí z Rašínova nábřeží vždy v 9:00, 12:00 a 15:30.

Otevření pumptracku v Hloubětíně

  • neděle 16. července, 14:00–22:00, Praha 9

Ve volnočasovém areálu Triangl Park v Hloubětíně se v neděli otevře asfaltový pumptrack, který je vhodný pro jízdu na kolech, koloběžkách, odrážedlech, skateboardech a inline bruslích. Akce nebude postrádat hudbu, pouliční umělce, skate workshop, občerstvení i podvečerní táborák.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.