Tipy na víkend: pobavte se na Letní Letné, dejte si dobré víno nebo speciality rovnou z grilu

12. srpen 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Letní Letná

  • do středy 31. srpna, Praha 7

Užijte si to nejlepší z tuzemského i zahraničního nového cirkusu, divadla a hudby. Festival Letní Letná se opět vrací do Letenských sadů, 19. ročník nabídne bohatý divadelní program, ale nemusíte sem chodit pouze na představení. Během celého dne běží mnoho dalších doprovodných akcí, na kterých se zabaví i ti nejmenší návštěvníci. Od workshopů přes výtvarné či cirkusové dílny až po koncerty a open-air akce. Pro děti jsou připraveny i dva druhy příměstských táborů. A především hlídání během představení.

Praha pije víno

  • pátek 12. srpna a sobota 13. srpna, Praha 2

Devátý ročník největšího vinařského festivalu v metropoli láká na autentická vína ze střední Evropy. Více než 60 vinařů vám představí to nejlepší ze své nabídky. Nenechte si ujít ochutnávky na Novoměstské radnici na Karlově náměstí, kritéria pro účast na festivalu jsou přísná. Proto budete mít možnost degustovat ta nejautentičtější vína jednotlivých regionů, která jsou prosta enologických aditiv a unifikujících sklepních zásahů.

Den otevřených sklepů

  • sobota 13. srpna, 12:00–21:00, Praha 2

Pro milovníky vína je tu ještě další akce, tentokrát na náplavce Rašínova nábřeží. Sklenku vám tu naplní vína z Jižní Moravy, ale i ze zahraničí, především z malých rodinných vinařství. Atmosféru dotvoří živá hudba, těšit se můžete na gastronomické zážitky i soutěže na pódiu.

GRILL FEST

  • sobota 13. srpna, 10:00–19:00, Praha 5

A u Vltavy můžete v sobotu zůstat, stačí se přesunout na protější stranu, ze Smíchovské náplavky se stane obří grilovací zóna. A co si tu dáte? Grilované selátko na rožni, steaky, burgery, žebra, výběr grilovaných sýrů, zeleniny nebo vegetariánských burgerů. Na menu budou také peruánské, kubánské či gruzínské speciality.

Sportujeme s Metropolí

  • středa 29. června až sobota 24. září, Praha 5

Metropole Zličín si na celé léto připravila sportovní zónu, která nabízí plážové hřiště na beach volejbal, boulder balvan, hexagonovou klec na fotbal a basketbal, stolní tenis, slackline, brouzdaliště pro děti i odpočinkové místo s lehátky a slunečníky. Vstup a zapůjčení pomůcek je zdarma, rezervace hřiště a pravidelné lekce jsou zpoplatněny.

Venkovní hra Stínadla II

  • pátek 1. dubna až středa 31. srpna, Praha 1

Vydejte se po stopách Vontů, nová venkovní hra volně navazuje na předchozí hru Stínadla. Slepá mapa Stínadel obsahuje 16 míst, na kterých se plní jednotlivé úkoly. Cílem je získat 16 unikátních stínadelských pamětních karet a vyluštit závěrečnou tajenku. Není třeba všechna tajuplná místa navštívit v jednom dni, rozdělte si je do několika procházek. Slepá mapa, pravidla a pouzdro na karty Stínadla II. jsou ke koupi v pokladně domu U Zlatého prstenu.

Koupání v Praze

Čtěte také

Kam se jít v létě koupat? I v Praze najdete spoustu míst, kde se můžete osvěžit a zaplavat si. Venkovní koupaliště a bazény v metropoli jsou skvělým místem pro odpočinek, opalování i sport. Je na vás, jestli tu budete trávit čas aktivně nebo spíš lenošit. Čeká vás tu zázemí v podobě převlékáren, najdete tu stánky s občerstvením i půjčovny různých vodních pomůcek.

Výstava Baťa: boty všem!

  • do neděle 2. října, Praha 9

Zámecký areál Ctěnice láká na výstavu věnovanou obuvi a ševcovskému řemeslu, koho jiného by se měla týkat než firmy Baťa a pohádkovému příběhu jejího zakladatele Tomáše Bati. Uvidíte nejrůznější typy obuvi, součástí výstavy je ukázka realizace výstavby Baťova paláce čili Domu služeb na Václavském náměstí v Praze. Kromě možnosti zakoupit si módní obuv nabízel zákazníkům také oddělení pedikúry, správkárnu bot, dětský koutek, bufet s vyhlídkou i oddělení čistění obuvi.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.