Tipy na víkend: Muzejní noc, rodinná zahradní slavnost, neděle s kouzelníkem nebo den otevřených dveří

18. červen 2021

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Muzejní noc, farmářský trh s cimbálovkou a návštěva muzea zdarma

  • Pátek 18. června a neděle 20. června, Národní zemědelské muzeum (Praha 7)

Národní zemědělské muzeum na Letné připravilo pro zájemce hned několik víkendových akcí. V pátek pořádá od 9 do 17 hodin Den zemědělství a potravinářství, kde se kromě pravidelného farmářského trhu budete moci zaposlouchat do cimbálové muziky a děti se zase budou moci zapojit do dílniček, užít si skákací hrad nebo divadelní představení.

Po celý den je také možná prohlídka muzea a střešní zahrady zdarma, a to až do 23 hodin, kdy na akci naváže Muzejní noc. Navštívit muzeum zdarma bude možné i po celou neděli (od 9 do 17 hodin), a to v rámci festivalu Prahy 7 Máme otevřeno.

Národní zemědělské muzeum nabízí několik expozic, třeba o zemědělství nebo gastronomii

Den otevřených dveří v Domě pážat

  • Sobota 19. června, Dům pážat (Praha 1)

V sobotu se pro zájemce otevře Dům pážat, který se po úpravách stane sídlem nového Muzea paměti XX. století. Od 10 do 17 hodin budou na programu komentované prohlídky tohoto reprezentačního paláce s pracovníky muzea nebo třeba výstava o rozpadu sovětského bloku. Vstup je zdarma.

Dům pážat pánů z Martinic na Hradčanech.

Rodinná zahradní slavnost Struny dětem

  • Neděle 20. června, zahrada Villy Pellé (Praha 6)

Zahradu bubenečské Villy Pellé rozehrají v neděli Struny dětem. Program bude rozdělen do dvou identických bloků od 11 a 16 hodin. Oba nabídnou scénickou adaptaci pišlických dobrodružství v podání Ivana Trojana, koncert smyčcového kvarteta Gadrew Way od flamenka přes balkán po lidovky a také tři svatojánské příběhy. Přichystané budou i výtvarné dílny. Vstupenky jsou k zakoupení na webové stránce Struny dětem. 

Neděle s kouzelníkem Pavlem Kožíškem

  • Neděle 20. června, Muzeum fantastických iluzí (Praha 1)

Na netradiční zážitek zve v neděli Muzeum fantastických iluzí. Od 10 do 15 hodin v něm bude návštěvníky provádět český kouzelník a majitel muzea Pavel Kožíšek. Zájemcům představí různé optické klamy nebo poradí, jak si udělat zábavné fotky. Vstupenky je možné zakoupit v muzeu i online.

Pavel Kožíšek baletkou v Muzeu fantastických iluzí
autor: ech
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.