Tipy na víkend: Mezinárodní atletický mítink Hvězdy v Nehvizdech, Noc hotelů a Czech Press Photo

27. leden 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Hvězdy v Nehvizdech 2022

  • neděle 30. ledna, hala AK Sokol Nehvizdy

„Když mi v zimě roku 2017 starosta Nehvizd ukázal tamní sportovní halu, nevěřil jsem vlastním očím. Malý městys za Prahou má víceúčelové sportoviště, o kterém si mnohá větší města mohou nechat jen zdát. Hned mě napadlo, že by se v ní kromě trénování mohl uspořádat i nějaký závod,“ vzpomíná ředitel akce Tomáš Vojtek. V neděli to bude už 5. ročník mezinárodního atletického mítinku Hvězdy v Nehvizdech. V roce 2021 se staly součástí prestižní světové série Indoor Tour Bronze a nově pro rok 2022 se posunuly do druhé nejvyšší kategorie na světě, Indoor Tour Silver.

Na netradiční závod s výjimečnou atmosférou se do nehvizdské haly sjedou světové atletické osobnosti. Ambasadory a významnými jmény závodu jsou ty největší české sportovní hvězdy Helena Fibingerová, Roman Šebrle, Petra Kvitová, Tomáš Dvořák, Aleš Valenta nebo Lucie Hradecká. Program startuje v 15 hodin a sledovat ho můžete díky streamu i na webových stránkách.

Noc hotelů

  • pátek 28. až sobota 29. ledna, různé hotely

Co takhle poznat město, ve kterém žijete, z pohledu turistů? Hotely po celé republice se snaží představit lidem z okolí. Můžete strávit noc v hotelu a nahlédnout do zákulisí, kam se normálně nepodíváte. Majitelé ubytovacích zařízení a hlavní město chtějí tímto poděkovat svému okolí za toleranci a vstřícnost k turistům. Stačí si zarezervovat pokoj se snídaní za zvýhodněnou cenu. Součástí akce je také doprovodný program v podobě zvýhodněného vstupného třeba na Pražský hrad, do Staroměstské radnice, na Petřínskou rozhlednu, expozice Národní galerie a Muzea města Prahy a do řady dalších památek. Slevové poukazy na Vás budou čekat na pokoji.

Výstava Myši patří do nebe

  • do 15. května, Chvalský zámek, Horní Počernice
Z výstavy Myši patří do nebe

Animovaný film Myši patří do nebe baví děti i dospělé, jeho kulisy, scenérie, rekvizity a samozřejmě půvabné loutky si můžete prohlédnout na Chvalském zámku. Výpravná výstava vás vtáhne do světa myšky Šupito a jejích kamarádů, máte jedinečnou příležitost prozkoumat dekorace a jednotlivé scény pěkně zblízka. Pro děti je připravena zábavná mapka, která jim poslouží jako interaktivní průvodce filmovým zákulisím i příběhem. V zámeckém minikině uvidíte film o filmu a k dispozici tu mají i stylový fotokoutek.

Czech Press Photo 2021

  • do 30. května, Praha 1

Výstava Czech Press Photo 2021 v západní dvoraně Národního muzea představí vítězné snímky soutěže doplněné kolekcí vybraných zásadních okamžiků 27. ročníku společně s výstavou zahraničních porotců a Grantem primátora. Tematicky dominovalo rozhodně tornádo, které zasáhlo jižní Moravu, olympijské hry, kříže na Staroměstském náměstí a také demonstrace proti očkování, které se účastnili fotbaloví hooligans. Uvidíte ty nejkvalitnější snímky, které reprezentují posledních dvanáct měsíců.

Čtěte také

Bruslení v Praze

A co si trochu zasportovat? K zimě prostě bruslení patří, jestli nevíte, kam v Praze vyrazit, poradíme vám. Těch míst je docela dost, podívejte se na náš velký přehled i s mapou.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.