Tipy na víkend: Koncert na vodě, den s historickými autobusy, závody v koloběžkování i archeologická vycházka

24. červen 2021

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Open-air koncert Národní na vodě

  • Sobota 26. června, břehy Vltavy

Národní divadlo přichystalo pro fanoušky klasické hudby netradiční zážitek. Na březích Vltavy si budou moci poslechnout to nejznámější a nejzvučnější z jeho operního repertoáru. Orchestr divadla se svými sólisty bude hrát z lodi a během cesty se zastaví na třech místech: ve 20:00 mezi Střeleckým ostrovem a Kampou, v 20:50 v přístavišti u Rašínova nábřeží a ve 21:20 na Smíchovské náplavce. Akce je pro všechny zdarma, v případě nepříznivého počasí se zruší.

Během koncertu Národní na vodě hraje orchestr ND z lodi

Den s karosami pro fanoušky MHD

  • Sobota 26. června, Muzeum MHD (Střešovice) a Výstaviště Holešovice

Dopravní podnik hl. m. Prahy se oficiálně loučí s autobusy typu Karosa B 951, a pro fanoušky včetně dětí tak připravil rozlučkový program. Dopoledne (od 9:00 do 13:30) si budete moci prohlédnout historické autobusy na nádvoří Muzea MHD a následně se svézt průvodem autobusů karos, jejich předchůdců i následovníků. Jízdenku je možné koupit za 50 Kč na webu Fanshopu DPP.

Průvod vyjede od muzea ve 14:20, na Hradčanském náměstí bude mít zastávku na společné focení a dojede až na Výstaviště Holešovice, kde bude program pokračovat. Tam si budete moci třeba vyzkoušet autobusový trenažér nebo se zúčastnit další okružní jízdy. Na večer je pak přichystaná první letošní projekce Kinobusu. Vstup na akci je zdarma.

Zájemci si budou moct prohlédnout různé historické autobusy

Archeologická vycházka do Butovic

  • Sobota 26. června, Butovice

Muzeum hl. m. Prahy pořádá další archeologickou vycházku, tentokrát pravěkem i středověkem Butovic. S archeology muzea se můžete vypravit na 2kilometrovou procházku k Prokopskému údolí. Sraz je ve 14:45 na zastávce MHD Sídliště Jinonice (linka autobusu č. 149). Vycházka je zdarma, měla by trvat dvě hodiny a skončí u stanice metra B Nové Butovice. 

Turistika (ilustrační foto)

Mistrovství Prahy v koloběžkování

  • Neděle 27. června, park u Chodovské tvrze

Nedělní odpoledne bude v parku u Chodovské tvrze patřit dětem a koloběžkám. Od 14:00 do 17:00 se tam bude konat Mistrovství Prahy v koloběžkování 2021 spolu s dalšími zábavními aktivitami pro děti – třeba skákacím hradem nebo lukostřelbou. Odpoledne plné zábavy pořádá spolek Hry bez hranic. Startovné i vstup na aktivity je zdarma, malé závodníky je ale nutné předem zaregistrovat.

Dětské skatování s koloběžkou ve Strašnickém betonovém skateparku Parku Gutovka
autor: ech | zdroje: Národní divadlo , DPP , Muzeum hl. m. Prahy , Hry bez hranic
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.