Tipy na sobotu

15. srpen 2009

V Praze dnes vrcholí 12. Mezinárodní hudební festival Lesní roh - Praha 2009. Slavnostní závěrečný koncert je naplánován na 19:30 v koncertním sále ZUŠ Jana Hanuše. Letní Shakespearovské slavnosti dnes uvádí Komedii omylů. Představí se v ní David Suchařípa, Jitka Čvančarová a mnoho dalších. S jakým úspěchem? O tom se můžete přesvědčit od 20:30 na nejvyšším purkrabství Pražského hradu.

Ten nepochybně znáte. Co ale s největší pravděpodobnosti neznáte je budova bývalého Federálního shromádění, a to se ode dneška může změnit. Budovu totiž před časem získalo Národní muzeum a dnes ji poprvé zpřístupňuje veřejnosti. Pro návštěvníky budou od desíti do 18 hodin připraveny komentované prohlídky.

Milovníci přírody by si dnes mohli udělat výlet na Albertov - v tamní botanické zahradě totiž začíná Výstava Bonsají. Vystaveno bude 160 exponátů od 30 vystavovatelů z Pražské bonsajistické společnosti. Všechny vystavované rostliny jsou autorské, to znamená pěstované od řízku či sazenice a nejsou dovezeny z ciziny. A co dnes bude promítat letní kino Reginy - kolega Karel Poláček už připravuje film Andělé a démoni. Tom Hanks a další ovládnou filmové plátno v půl deváté večer.

Spustit audio