Švýcarsko láká na čistotu a bezpečí. Některé regiony nabízí lanovky, místní dopravu a další aktivity zdarma

29. červen 2020

Od 15. června mohou čeští turisté cestovat do a ze Švýcarska bez omezení. Tedy bez testu a karantény. Navíc Švýcarsko nabízí turistům bezpečnost a dobrý zdravotní systém.

Vesnička Morcote ve Švýcarsku

Program s označením „Clean & Safe“ garantuje přehled mezi poskytovateli turistických služeb, kteří zajišťují svým hostům maximální ochranu a bezpečí. Každý hotel, každá restaurace a každý turistický cíl označený známkou umístěnou na viditelném místě splňuje a dodržuje speciální koncepty hygieny.  Aktuálně je v systému registrováno téměř tisíc organizací a jejich počet stále narůstá. Hlavním tahákem ovšem zůstává nádherná příroda, hory, jezera, kulinářské speciality i půvabná města.

„Program Grand Tour nabízí motorizovaným turistům projet 1 600 kilometrů po vedlejších silnicích. Trasa řidiče zavede na ta nejkrásnější místa Švýcarska. Cestou si můžete například objednat piknikový box naplněný regionálními specialitami. Řada regionů nabízí pro ubytované hosty lanovky, místní dopravu a řadu dalších aktivit zdarma,“ říká ředitelka agentury Switzerland Tourism v Praze Alena Koukalová.

Creux du Van - jedno z top míst ve Švýcarsku
autoři: Václav Müller , jp
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.