Střelba na Filozofické fakultě UK si vyžádala 14 obětí a desítky raněných. Střelec byl eliminován

21. prosinec 2023 16:17

Policie zasahuje u střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy na pražském Palachově náměstí. Na místě jsou mrtví i zranění, zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému, uvedla policie na síti X. Policie kolem 16.00 uvedla, že střelec byl eliminován.

„Střelec byl eliminován. Celá budova je v současné chvíli evakuována a na místě je několik mrtvých a desítky raněných,“ píše policie na síti X. Vyzvala občany, aby se v okolí náměstí nezdržovali a nevycházeli ven. Také ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) vyzval lidi, aby kvůli střelbě respektovali pokyny policie. Jede na místo. Situace je vážná, napsal.

„Na místo okamžitě vyrazilo velké množství posádek - dva lékaři, inspektor, speciál Fenix, pět posádek záchranářů. Na místě se pravděpodobně nachází větší množství zraněných osob. O typu a počtu zraněných zatím nemáme informace,“ uvedla pražská záchranná služba.

„Na fakultní maily dorazil v 15.15 pokyn od tajemnice zabarikádovat se v kancelářích zhasnout a dát nábytek ke dveřím,“ popsal pro iROZHLAS.cz jeden ze svědků.

Aktuální informace můžete sledovat v online reportáži na iRozhlas.cz.

zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio