Streamingová služba HBO Max dorazí v průběhu druhé poloviny roku 2021 do Česka

3. prosinec 2020

Americká placená televize HBO spustí svou dlouho očekávanou streamingovou platformu ve 190 zemích světa. Nová služba bude podporovat formát obrazu Ultra HD, vysoký dynamický rozsah HDR a samozřejmostí je prostorový zvuk. V USA díky ní HBO uvede premiéru očekávaného pokračování komiksového hitu Wonder Woman.

Americká streamingová platforma HBO Max vstoupí v průběhu druhé poloviny příštího roku do České republiky, přesný termín bude upřesněn v následujících měsících.. Jak oznámil Andy Forssell, vedoucí HBO Max Global, v plánu je světová expanze služby do 190 zemí. Platforma debutovala v květnu letošního roku ve Spojených státech, kde nahradila službu HBO GO. Co je HBO Max? Služba obsahuje nejen originální produkci HBO, ale umožňuje přístup k obsáhlé mediální knihovně společnosti WarnerMedia, do jejíhož portofolia tato placená televize patří.

V čem se bude lišit HBO Max od HBO GO? Jak už naznačují řádky výše, bude to mimo jiné množství obsahu, které na této platformě bude k dispozici a přidáním řady uživatelských funkci. Kritici dosavadní obrazové kvality služby HBO GO ocení, že HBO Max podporuje formáty pro nejnáročnější uživatele. Důkazem je například to, že premiéru komiksového snímku Wonder Woman 1984 uvede ve Spojených státech nejen v Ultra HD/4K rozlišení, ale i s HDR, tedy vysokým dynamickým rozsahem. Prostorový zvuk je pochopitelně naprostou samozřejmostí.

Služba HBO Max nabídne podobně jako jeho konkurenti Netflix nebo v Česku nedostupné Hulu personalizaci. Na rozdíl od těchto služeb má ale platforma HBO nabízet personalizaci založenou na datech daného uživatele. Předplatitel si bude moci také sestavit knihovnu obsahu podle svých představ a preferencí. „Uživatel se bude moci přesvědčit o tom, jak dobře kombinujeme lidský faktor ve spolupráci s dostupnými daty,“ uvedl mimo jiné Casey Bloys, hlavní ředitel obsahu v HBO a HBO Max. Rychlý nástup služby je pochopitelně ovlivněn vývojem pandemie Covid-19.

autor: lukpo
Spustit audio

Související