Streamingová služba Discovery+ nahradí i Eurosport Player, nějakou dobu to však potrvá

4. prosinec 2020

Nová placená on-line služba Discovery+ má dorazit i do Česka, veřejně ovšem není známo, kdy by se tak mělo přesně stát. Společnost Discovery zatím hovoří kromě Velké Británie o 25 dalších trzích. On-line služba Eurosport Player bude postupně na jednotlivých trzích ukončena.

Streamingová služba Discovery+, jejíž globální spuštění oznámila společnost Discovery ve středu, do budoucna nahradí on-line platformu Eurosport Player. V rozhovoru pro portál SportsPro to potvrdil Andrew Georgiou, prezident kanálu Eurosport. V případě České republiky to ovšem neznamená, že Eurosport Player v blízké době skončí. Služba bude fungovat do té doby, dokud na trhu nebude dostupná Discovery+ a Eurosport se nestane její součástí. Discovery+ bude v první fázi kromě Velké Británie k dispozici v 25 dalších zemích.

„Discovery+ nám umožní více přemýšlet podle jednotlivých trhů o tom, jak nakládat se sportovními právy a které soutěže mohou vhodně doplnit platformu na tomto trhu,“ konstatoval Georgiou. Služba je podle jeho slov optimálně obsahově nastavená, protože zaujme široké publikum díky nabídce zábavy, dokumentů a právě i sportu. Díky mixu žánrů může služba navíc oslovit i nové diváky jednotlivých stanic. Klasické kanály Eurosport si mají udržet svou identitu a nemají být spuštěním platformy Discovery+ nijak dotčeny.

autor: lukpo
Spustit audio

Související