Stand-upy si nepíšu, na jeviště prostě přijdu a pak uvidím, přiznává Pazderková

20. červen 2020

Nová inscenace, stand-up, „blbá blondýna“ nebo koronavirová pauza. To vše rozebíraly ve Studiu DVA Lenka Vahalová a Iva Pazderková.

Iva Pazderková se v těchto dnech připravuje na premiéru satirické komedie Revizor. Tu můžete vidět 19. srpna na Letní scéně na Vyšehradě. Zajímavostí je, že inscenaci režíruje oblíbená herečka Eva Holubová. „Je to v podstatě její divadelní režijní premiéra. Je úžasná,“ chválí ji Iva Pazderková, která v představení hraje dceru hejtmana Mariu.

Komička a herečka Iva využila koronavirovou pauzu k odpočinku. Nudit se však neumí, proto také natáčela pro fanoušky živá vysílání, šila roušky a věnovala se cvičení. „Měla jsem velký strach o zdraví mojí rodiny, takže jsem je viděla až nedávno, poprvé od Vánoc a stejně jsem byla strašně nervózní.“

Proslavila ji především role blbé blondýny ve stand-upu Na Stojáka. „Už se těším na koronavirový stand-up,“ směje se. Postavu hraje ráda, protože si v ní může dovolit téměř všechno. „Ona je geniální, je prostě blbá, ona to celý nechápe.“ A jak se učí na svá představení? „Já si to ani nepíšu, já tam prostě přijdu a uvidím. Mám už nějaký svoje věci, který dělám standardně.“

Celý díl si pusťte v audioarchivu nebo na audioportále mujRozhlas.

autoři: Lenka Vahalová , jp

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.