Srážka tramvaje s autem zkomplikovala dopravu v centru Prahy

18. únor 2020 08:22

Nedaleko I. P. Pavlova v centru Prahy se před úterní sedmou ranní srazila tramvaj s osobním autem. Hasiči museli dva lidi z vozu vyprostit. Oba jsou zranění.

Nehoda se stala kolem půl sedmé hodiny ráno na křižovatce Ječné a Sokolské. „Hasiči z centrální stanice vyprošťovali dvě osoby, zaklíněné po střetu auta s tramvají na náměstí I. P. Pavlova v Praze 2,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

„Po vyproštění byly osoby předány zdravotnické záchranné službě. Jednotka zajistila místo nehody proti vzniku požáru a předala případ kolegům z HZS Dopravního podniku hl. m. Prahy a Policii ČR,“ dodal.

O oba lidi, které hasiči vyprostili, se následně postarali záchranáři. „Pečovali jsme o dva muže z osobního automobilu, které po vyproštění záchranáři zajistili a transportovali do nemocnic,“ uvedli na twitteru pražští záchranáři.

Jeden zraněný byl převezen do nemocnice při vědomí, druhého s vážným úrazem hlavy museli záchranáři uvést do umělého spánku.

Řidiči i cestující tak museli ráno počítat s komplikacemi v dopravě. V místě nehody byla omezena osobní doprava, tramvaje nemohly projet v obou směrech. Linky 4, 6, 10, 16 a 22 byly odkláněny přes Nusle a nabraly zpoždění.

Povoz byl sice před osmou hodinou ranní obnoven, tramvaje ale ještě nějakou dobu jezdily opožděně.

autor: ako | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio