Spojte procházku v přírodě s úklidem

1. duben 2020

Pokud se půjdete o víkendu projít do parku či lesa, můžete udělat rovnou i dobrou věc. A to uklidit přírodu! Kvůli současným vládním opatřením musela být zrušena akce Ukliďme Česko, zapojit se však můžete jako jednotlivec.

Organizované úklidové akce proběhnou nejspíš až na podzim při Celosvětovém úklidovém dni, který je letos vyhlášen na 19. září. I tak však můžete pomoct s jarním úklidem. Stačí, když půjdete sami nebo s rodinou někam do přírody a budete uklízet odpadky. Nemusíte však sbírat papírové kapesníky, za pár dní se totiž rozloží. Kontejnery na tříděný odpad a sběrné dvory najdete v nové aplikaci www.KAMsNIM.cz.

Pokud jste v lese sami, je zbytečné si kazit výlet funěním do roušky, přesto si ji nezapomeňte vzít. Jednak můžete cestou někoho potkat, ale také se vám bude hodit na závěrečnou fotku. Tu pak nasdílejte na sociální sítě s hashtagem #RouskovyUklid. Organizátoři akce pak vyberou tři nejlepší fotografie, které odmění dotykovým tabletem.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.